28 Απρ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1η ΜΑΗ 2010 ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σήμερα, συντελείται μια άνευ προηγουμένου σαρωτική επίθεση σε δικαιώματα και κατακτήσεις που απαίτησαν μακρόχρονους, σκληρούς και αιματηρούς αγώνες.
Για τις νέες γενιές το μέλλον είναι ζοφερό χωρίς δικαιώματα. Ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης ισοπεδώνεται, η ανεργία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, με μεγάλο θύμα τη νεολαία.
Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το ωρομίσθιο και η μερική απασχόληση, τα τριήμερα και τετραήμερα εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, οι διαθεσιμότητες είναι ανεργία και αποτελούν ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της εργοδοσίας για να μειώσουν τις απαιτήσεις της εργατικής τάξης.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει με το νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, την απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας έτσι ώστε ο κάθε εργαζόμενος να διαπραγματεύεται ως μονάδα το μισθό με τον εργοδότη, την κατάργηση της αποζημίωσης στην απόλυση, την κατάργηση του Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα.
Όλα αυτά με την παραπέρα εμπορευματοποίηση ιδιωτικοποίηση της υγείας, με τη μεγαλύτερη έμμεση και άμεση φορολογία, με την έκρηξη της ακρίβειας οδηγούν σε μειώσεις μισθών όπως και η λειτουργία των σχολείων ως επιχειρήσεις, οδηγούν την εργατική τάξη στην απόλυτη εξαθλίωση.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Τα μέτρα αυτά έχουν σχεδιαστεί από καιρό από την μεγαλοεργοδοσίια την Ε.Ε. και τα κόμματα τους.
Στόχος τους είναι το ξεπέρασμα της κρίσης προς όφελος της πλουτοκρατίας, των μεγαλεμπόρων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων.
Είναι στο χέρι μας το φρενάρισμα και η ανατροπή αυτής της πολιτικής, δεν πρέπει να ανεχτείς άλλο την καταδίκη σου σε μόνιμη φτώχια ανέχεια και ανεργία.
Απομόνωσε και γύρνα την πλάτη στις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, του ΕΚΑ και της Ομοσπονδίας ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Εγκατέλειψε μαζικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ δηλ. τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Δεν ξεκινάμε από το μηδέν υπάρχει πείρα. Συμπαρατάξου με τη γραμμή των ταξικών σωματείων, γραμμή αντιμονοπωλιακή σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους μικρεμπόρους και τη μικρομεσαία αγροτιά.
Είμαστε η τάξη που παράγει τον πλούτο είναι η ώρα να γίνουμε οι αφέντες του πλούτου που παράγουμε. Εμείς μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκμεταλλευτές, οι εκμεταλλευτές μας δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς να απομυζήσουν ως παράσιτα τον κόπο μας, τη δουλειά μας, την ίδια μας τη ζωή.
Θεμέλιο για την πραγματοποίηση αυτού του στόχου είναι τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής (μεγαλοκαταστήματα, Σούπερ Μάρκετ, μεγάλα ξενοδοχεία, εργοστάσια) να κοινωνικοποιηθούν, να καταργηθεί η ατομική ιδιοκτησία, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με κεντρικό σχεδιασμό, που όλοι θα δουλεύουμε με δικαιώματα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ