22 Ιουλ 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΤΛΑΝΤΙΚ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1/8/2010 11:00πμ
( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ)
ΑΓ.ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β ΑΘΗΝΑ)

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Χρόνια τώρα δουλεύουμε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς που έχουν ως αποτέλεσμα να μένουμε απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να μας πληρώνουν με κουπόνια ,να απειλούν με απολύσεις – δυσμενείς μεταθέσεις σε όποιον εργαζόμενο σηκώσει κεφάλι για να μπορεί πιο εύκολα ο μεγαλοεργοδότης Αποστόλου από την δική μας δουλειά ,τον δικό μας ιδρώτα να θησαυρίζει.
Χρόνια τώρα η εργοδοσία των ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΤΛΑΝΤΙΚ από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων έχει αποκομίσει τεράστια κέρδη.
Σήμερα που η κερδοφορία της μειώνεται επιχειρεί να την φορτώσει στους εργαζόμενους και μας καλεί σαν μια οικογένεια να κάνουμε και άλλες θυσίες, να βάλουμε πλάτη, λες και όταν τα ευρώ έρρεαν άφθονα ο Απόστολου τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους.
Η προσφυγή της εργοδοσίας στο Άρθρο 99 σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα χάσουν τα πάντα όταν η εταιρία πτωχεύσει για αυτό έχει βγάλει τα στελέχη της και κάνουν ¨γύρα¨ σε όλα τα καταστήματα με μοναδικό στόχο και σκοπό να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους, σπέρνοντας αυταπάτες και συγχύσεις για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να περάσει τα σχέδια της πιο εύκολα να κλείνει μαγαζιά όποτε θέλει, να απολύει χωρίς αποζημίωση η να λένε στους εργαζομένους να παραιτηθούν οικιοθελώς να πάρουν ένα μικρό ποσό αρκεί να ξεμπερδεύει μαζί τους γιατί όταν γίνει η πτώχευση κανείς δεν θα πάρει τίποτα.
Αυτό που πάντα φόβιζε την εργοδοσία είναι η οργανωμένη αντίδραση των εργαζομένων, γιαυτό επιχειρεί να μας διασπάσει, να φέρει σε αντιπαράθεση τον έναν εργαζόμενο με τον άλλον.
Η δημιουργία της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ είναι δική μας απόφαση που στόχο έχει να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε το ψωμί το δικό μας και της οικογενείας μας, να βοηθήσει στην οργάνωση μας στα ταξικά μας σωματεία για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε ότι αποφασίσουμε το επόμενο διάστημα, θα είναι η δική μας απάντηση απέναντι στο εργοδοτικό σωματείο που χρόνια τώρα ΣΥΝαινεί στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας.
Σε άλλες περιοχές της χώρας ήδη εργαζόμενοι των ΑΤΛΑΝΤΙΚ έχουν δραστηριοποιηθεί, έχουν συντονιστεί με τα ταξικά σωματεία του κλάδου γιατί μόνο με την αλληλεγγύη, μπορούμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

• ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
• ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚ