25 Αυγ 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 24/8/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Εμπόριο και τις Υπηρεσίες καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική αποφασιστική καταδίκη και αντίδραση στην αντεργατική πολιτική.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν αποφασιστικά ενάντια στα αντεργατικά πακέτα που προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τους συμμάχους της την Ν.Δ., το ΛΑΟΣ, και έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και καταστρέφουν την ζωή των εργαζόμενων, σαρώνοντας εργασιακά, ασφαλιστικά, λεηλατώντας το εισόδημα.
Καλεί τα σωματεία, της επιτροπές αγώνα, όλους τους αγωνιστές του κλάδου να μπουν πιο δυνατά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων.
Αξιοποιώντας κάθε μορφή κινητοποίησης απεργιακή η άλλη σας καλεί να στηρίξετε με όλοι σας την δύναμη τους αγώνες των εργαζόμενων που ήδη βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο όπως στα ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο ΧONTO το ΦΩΚΑ πως καμία απόλυση δεν θα περάσει.
Καλούμε τα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων σε κάθε πόλη και νομό να εκφράσουν τώρα την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Η πολιτική που εφαρμόζεται έχει αποθρασύνει την μεγαλοεργοδοσία, των ΣΕΒ, και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις, τις έχει κάνει πιο αδίστακτες.
Να ξεσκεπάσουμε πιο αποφασιστικά τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ΓΣΕΕ, την ΟΙΥΕ, και τις άλλες οργανώσεις που έχουν μετατραπεί σε εργαλεία του κεφαλαίου και χτυπούν στο << ψαχνό>> μαζί με την κυβέρνηση, την τρόικα και την εργοδοσία τα εργασιακά δικαιώματα.
Να συντονίσουμε την δράση μας στο επίπεδο του κλάδου αλλά και γενικότερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να ανοίξει ο δρόμος για πιο αποτελεσματική απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης δυναμώνοντας ταυτόχρονα το κοινό μέτωπο με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροϊδιοκτήτες στο κλάδο και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με την οργάνωση στα ταξικά μας συνδικάτα, με τον αγώνα μας μπορούμε να τους εμποδίσουμε να εφαρμόσουν τα άθλια αντεργατικά σχέδια τους.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ