20 Δεκ 2011

Προς το
Δ.Σ. του ΕΚΑ

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε οι εργαζόμενοι της ¨Ελληνικής Χαλυβουργίας¨ στον Ασπρόπυργο, έχοντας δέσει με το σκληρό και ηρωικό απεργιακό τους αγώνα εδώ και 51 μέρες ένα ατσάλινο πλέγμα αλληλεγγύης, συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πάλη τους οπλισμένοι και από το μαζικό συλλαλητήριο του περασμένου Σαββάτου.

Κάθε μέρα που περνά ολοένα και πιο αποφασιστικά δηλώνουν, ότι θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο μόνο με σταθερό ωράριο εργασίας αξιοπρεπείς μισθούς και ανάκληση των 50 απολύσεων.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας.

Αφορά τους αγώνες που δίνουνε κάθε μέρα, ενάντια στις απολύσεις, στη μείωση των μισθών, στη φορολογία που γδέρνει τα εργατικά νοικοκυριά.

Η αναμέτρηση αυτή αφορά ακόμα και εκείνους τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα και κάτω από την πίεση της εργοδοσίας, έχοντας στο σβέρκο τους τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό δεν μπήκαν στο δρόμο του αγώνα.

Αφορά και στους χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, τους ωρομίσθιους, τους μερικώς απασχολούμενους, τους συναδέλφους μας που δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται, τους εργαζόμενους που τους έχει επιβάλει η εργοδοσία την εκ περιτροπής εργασία, τους άνεργους .

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, ζητάμε το Δ.Σ. του ΕΚΑ να πάρει απόφαση για κήρυξη 24ωρης Παναττικής απεργίας ως απάντηση στη βία και την εξουσία του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΑ CARREFOUR, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ DIA

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ LIDLΕΛΛΑΣ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓ/ΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ