22 Δεκ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη χάνουν τα πάντα και βυθίζονται καθημερινά στην εξαθλίωση ο μεγαλύτερος καημός της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων εργαζομένων στις υπηρεσίες είναι πως καλλίτερα θα προωθήσει της ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων εξυπηρετώντας κυρίως τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων διοργανώνει μαζί με την Ομοσπονδία Εταιρειών Προσωρινής Απασχόλησης (Εκπροσωπεί μεγαλύτερες εταιρείες ενοικίασης εργαζόμενων όπως «Adecco», «GI Group Hudson», «Kelly Services», «Manpower», «Randstad», «and USG People») και την Κομισιόν έρευνα με θέμα: «Ο ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας».

Στόχος της έρευνας είναι να παρουσιάσει δεδομένα και στοιχεία όπως:

• <<Ο πιθανός ρόλος των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης στη διευκόλυνση μεταβάσεων στην αγορά εργασίας από την εκπαίδευση στην εργασία, από την ανεργία στην εργασία, από τη μια δουλειά στην άλλη>>, λες και επιλογή των εργαζόμενων είναι η προσωρινή απασχόληση, για να δουλέψουν με αυτές της μορφές χρειάζεται να προετοιμαστούν ψυχολογικά και όχι οι μεγαλοεργοδότες επειδή τους κοστίζουν πιο φθηνά.

Στην UNI Europa ευρωπαϊκή συνδικαλιστική Ομοσπονδία για εργαζόμενους σε Υπηρεσίες και Επικοινωνία συμμετέχει η Ο.Ι.Υ.Ε. (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), βγάζει ανακοινώσεις για να καταδικάσει δήθεν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, όταν με την συμφωνία της μεγάλοι χώροι δουλειάς όπως σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, αποθήκες, εταιρίες καθαριότητας, είναι τα σύγχρονα σκλαβοπάζαρα που λειτουργούν χωρίς ΣΣΕ, με απελευθερωμένα ωράρια και εργασιακές σχέσεις.

Η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ) έχει επιλέξει την πλευρά που απαιτεί την υπεράσπιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Στις σημερινές συνθήκες, συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός είναι πολύτιμο στήριγμα για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για την αύξηση ακόμα περισσότερο των κερδών του.

Μακριά από αυτούς, κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να περιμένει από τους εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού να υπερασπίσει τα συμφέροντα του, είναι ορκισμένοι εχθροί της εργατικής τάξης, έχουν επιλέξει να εκπροσωπούν την στρατηγική των μονοπωλίων σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ