11 Οκτ 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10/2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 Π.Μ.



ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Καταργούν τον κατώτερο μισθό, τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.

Επιχειρούν να απελευθερώσουν το ωράριο, να καταργήσουν την Κυριακάτικη αργία. Με τη νομοθέτηση του κατώτατου μισθού καταργείται ο θεσμός της συλλογικής σύμβασης, των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Με την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, καταργούνται και οι Κλαδικές Συμβάσεις, πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και όχι μόνο εκείνοι που παίρνουν τον κατώτατο μισθό και μεροκάματο.

Καταργούνται όλα τα οικονομικά και θεσμικά μέτρα που περιείχε ο θεσμός της Συλλογικής Σύμβασης, οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια. Μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις. Αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας σε 6 ανά βδομάδα και την ελάχιστη ημερήσια ανάπαυση στις 11 ώρες, άρα 13 ώρες δουλειά την ημέρα χωρίς πληρωμή υπερωριών.

Δεν υπάρχουν εθνικό συμφέρον, εθνικοί στόχοι και εθνικές θυσίες. Στην Ελλάδα δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα! Τα νέα βάρβαρα μέτρα μας εξαθλιώνουν ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Αυτούς υπηρετεί η νέα κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στην ΕΕ.

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ALIMENTA TOP και στα FIDELLE, οι εργαζόμενοι στα NOTOS COM που καλούνται να δουλέψουν με μειωμένο ωράριο και μειωμένες αποδοχές μετά την εκ περιτροπής εργασία, οι εργαζόμενοι στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ που είναι απλήρωτοι 3 μήνες και το εργοδοτικό επιχειρησιακό σωματείο είχε υπογράψει για μειώσεις μισθών 12% από τις αρχές του χρόνου, οι εργαζόμενοι στα MARKET IN και στα Σ.Μ. extra που έχουν υποστεί μειώσεις μισθών όπως και εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, Sprider, Leroy Merlin, CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΚΕΑ, και σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις που οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να υποστούν θυσίες για να σωθούν τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών πρέπει να ξεθαρρέψουν , να μπουν στη μάχη αποφασιστικά, να πιστέψουν στη δύναμη τους, να επιβάλουν το δίκιο τους .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ

Παλεύουμε για ανάπτυξη με κριτήριο τις ανάγκες μας, μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας., κατάργηση ωρομίσθιου και μερικής απασχόλησης και όλων των ¨εργασιακών σχέσεων απασχόλησης¨ με μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, 35ωρο-7ωρο-5θήμερο ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων από τις επιχειρήσεις που έχουν απλήρωτους τους εργαζόμενους καταδικάζοντας τους στην εξαθλίωση, άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν υγεία για τις οικογένειες μας.

Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων.

ΤΟ Δ. Σ.