11 Οκτ 2012

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Υμνητές των επιχειρήσεων

Τις ανακοινώσεις τους θα τις ζήλευε το Γραφείο Τύπου κάθε εταιρείας

Αυτή την εταιρεία παλεύουμε για να δημιουργήσουμε, παλεύουμε να έχουμε εμείς στη "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία". Μια εταιρεία δυναμική με σύγχρονα και ανταγωνιστικά προϊόντα...»! Αυτό είναι απόσπασμα από ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης «Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία» η οποία πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και με αυτές τις θέσεις καλεί τους εργαζόμενους να την ψηφίσουν στις επικείμενες αρχαιρεσίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής!
Οι μέτοχοι στου Ομίλου Εθνικής Τράπεζας (μέλος του οποίου είναι και η «Εθνική Ασφαλιστική») ούτε στο όνειρό τους δεν θα μπορούσαν να βρούνε καλύτερο στήριγμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων από αυτή που τόσο γενναιόδωρα τους προσφέρει η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αφιερώνει μια ολόκληρη ανακοίνωση για να πείσει ότι τα συμφέροντα εργαζομένων και κεφαλαιοκρατών ταυτίζονται αλλά και ότι υπάρχουν κεφαλαιοκράτες που μπορούν να δράσουν προς όφελος συνολικά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Υμνεί τη δράση της εταιρείας μιλώντας για «τη ζωντανή δημιουργική τέχνη της εξασφάλισης των συνανθρώπων μας τόσο στη ζωή και την υγεία, όσο και στην περιουσία τους». Δηλαδή ισχυρίζεται ότι είναι τέχνη μια ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία να βρίσκει νέους χώρους κερδοφόρας δράσης από το διαρκές χτύπημα και συρρίκνωση της κοινωνικής ασφάλισης, από τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, από την ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίησης της υγείας.
Ακόμα οι «καλλιτέχνες» της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρονται γιατί κάποια ανίκανα στελέχη της εταιρείας - «μπακάληδες» τους αποκαλεί - έχουν μετατρέψει την «τέχνη» σε «δούναι και λαβείν». Και στη συνέχεια, όπως ακριβώς κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τη σημερινή κυβέρνηση και παράλληλα προβάλλει την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές του συστήματος όλα θα πάνε καλύτερα, διακηρύσσουν: «Αυτή την Εταιρεία θέλουμε. Την Εταιρεία που ήταν στο πλάι των ανθρώπων της, στο πλάι των πελατών της, στο πλάι της Ελληνικής κοινωνίας. Την Εταιρεία που δημιουργούσε νέα πρωτοπόρα ασφαλιστικά προϊόντα»!
Μια «Εταιρεία» που «θα παραμείνει πρώτη στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. Μια Εταιρεία που με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο μάζεμα της ασφαλιστικής αγοράς, δημιουργώντας μια Εταιρεία μέσα από συγχωνεύσεις ή εξαγορές άλλων Εταιρειών, που θα αποτελεί το "δημόσιο" πυλώνα της ιδιωτικής ασφάλισης. Αυτή την Εταιρεία παλεύουμε για να δημιουργήσουμε, παλεύουμε να έχουμε εμείς στην "Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία"». Η δημαγωγία στα καλύτερά της. Στόχος της να σύρει τους εργαζόμενους στην αθλιότητα της ταξικής υποταγής και δουλοπρέπειας.
Οι εργαζόμενοι, λένε οι «καλλιτέχνες», πρέπει να ενισχύσουν αυτή την παράταξη που στηρίζει τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τις εξαγορές και συγχωνεύσεις, τη συγκέντρωση των κεφαλαίων σε λιγότερα χέρια ώστε το κεφάλαιο να γίνει πιο δυνατό. Και όταν γίνει αυτό, ισχυρίζονται, θα το κάνουν «"δημόσιο πυλώνα" της ιδιωτικής ασφάλισης» (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εθνικοποίηση των τραπεζών), τότε όλα θα είναι καλά για τους εργαζόμενους. Οι «καλλιτέχνες» αποσιωπούν ότι η ισχυροποίηση του κεφαλαίου θα οδηγήσει - αντίθετα με ό,τι ισχυρίζονται - σε ακόμα πιο ληστρική εκμετάλλευση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Αποσιωπούν ότι ακόμα και δημόσια να γίνει μια τέτοια εταιρεία δεν θα έπαυε να λειτουργούσε με βάση το κέρδος των μετόχων της και όχι του λαού.
Αυτή η παράταξη ισχυρίζεται ότι εκφράζει τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων! Τους καλεί να την ψηφίσουν γιατί «θέλουμε ένα συνδικαλιστικό όργανο που θα ενώνει και δε θα διχάζει». Τώρα πια ξέρουμε πολύ καλά τι εννοούν οι απανταχού οπορτουνιστές και επίδοξοι σοσιαλδημοκράτες όταν μιλάνε για ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος: Υποταγή στο κεφάλαιο.