30 Οκτ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας το κλαδικό σας σωματείο καλεί όλους εσάς τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους στα SPRIDER, NOTOS, FOKAS, ATTIKA, ALIMENTA TOP, NEOSET, MARKET IN, EXTRA, PRAKTIKER, LIDL, HONDOS και σε πολλούς άλλους χώρους εργασίας, όλους εσάς που είστε απλήρωτοι, που δουλεύετε εκ περιτροπής εργασία, που πληρώνεστε με 250 ευρώ το μήνα, που έχουμε υποστεί απίστευτους εκβιασμούς και τρομοκρατία από την πλευρά της εργοδοσίας για να μην μας πετάξουν στην ανεργία, να τρομοκρατήσουμε τους εκβιαστές και τους τρομοκράτες μας ντόπιους και ξένους και να δείξουμε την τεράστια δύναμη μας .

Φτάνει πια, καμία θυσία , την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία. Να απαντήσουμε αγωνιστικά στις νέες ανατροπές που μετατρέπουν σε κόλαση τη δουλειά και τη ζωή μας.

Κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεργοδότες συμφώνησαν και προωθούν.

Κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση του επιδόματος γάμου και πάγωμα των τριετιών που αυτό θα έχει αντίχτυπο σε όλες τις συμβάσεις, νέα μείωση των αποζημιώσεων, παραπέρα ευελιξία στο χρόνο εργασίας, κατάργηση 8ωρου, 5ήμερου, 40ωρου, 6ήμερη εβδομάδα εργασίας με την προοπτική να δουλεύουμε και τις Κυριακές, δουλειά ήλιο με ήλιο χωρίς υπερωριακή αμοιβή, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς την ελάχιστη προστασία.

Για όλα αυτά δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για μια καθολική γενική μαζική απεργία την ημέρα κατάθεσης και συζήτησης στη Βουλή των νέων βάρβαρων μέτρων.

Να βουλιάξουν οι πλατείες και οι δρόμοι από τον κόσμο, να νεκρώσουν τα μαγαζιά, καμία πολυεθνική, κανένα σούπερ μάρκετ να μην έχει κέρδη εκείνη την ημέρα.

Η συμμετοχή μας στην απεργία να είναι τέτοια που να απαντάει και σε όλα τα παραπάνω που μας έχουν επιβάλει οι εργοδότες αλλά και να δυσκολέψει πραγματικά την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων, αλλά ακόμα και αν ψηφιστούν τα μέτρα η συμμετοχή μας στην απεργία να είναι ο καταλύτης της κλιμάκωσης της πάλης μας και αφετηρία γενικότερων εξελίξεων και ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος.

Κάθε μαγαζί μικρό ή μεγάλο να γίνει προπύργιο του αγώνα, δεν πρέπει να υπάρξει καμία αναμονή από εμάς τους εργαζόμενους, δεν πρέπει να υπάρξει καμία αυταπάτη για ταξική συνεργασία που οδήγησε το εργατικό κίνημα σε διαρκή υποχώρηση και από ήττα σε ήττα, είναι καταστροφικό για μας τους εργαζόμενους να αποδεχόμαστε ως πλαίσιο πάλης την ¨ανταγωνιστικότητα¨ και την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Να μην πέσουμε στην παγίδα των γνωστών συνδικαλιστικών δυνάμεων που με περίσσευμα αριστερής φρασεολογίας καλούν σε ¨αντιμνημονιακές ¨ συνεργασίες, αθωώνουν τα μονοπώλια και καλούν τους εργαζόμενους να διαλέξουν πια μερίδα κεφαλαιοκρατών θα στηρίξουν.

Αυτές οι ¨αντιμνημονιακές δυνάμεις¨ ως πλειοψηφία στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ) υπέγραψαν με τους εργοδότες σύμβαση στο εμπόριο με μειώσεις μισθών για τους εργαζόμενους .

Με την κατάθεση των μέτρων στη Βουλή, όλοι στην απεργία, συγκεντρωνόμαστε στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και απεργιακή πορεία στην Ομόνοια.