10 Οκτ 2012

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ


ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα καταστήματα CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Σε λίγες μέρες πραγματοποιούνται οι εκλογές του επιχειρησιακού σας σωματείου, σε μια περίοδο κρίσιμη, περίοδο καπιταλιστικής κρίσης που συνοδεύεται με πακέτα μέτρων και συμβάσεις με σαφή στόχο:

Να πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι για την κρίση που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς, ώστε να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα τους.

Η εργοδοσία του CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, και διαμορφώνει μισθούς, τιμές στα προϊόντα και ώρες λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ, δηλ. επιβάλλει από εργασιακές σχέσεις και ωράρια μέχρι και την ποιότητα των προϊόντων που προωθεί στην αγορά.

Η επιχείρηση για να κρατήσει τη θέση της και το μερίδιο της στην αγορά πρόσφατα προχώρησε και στην εφαρμογή της κλαδικής Συλλογικής σύμβασης που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) με τη μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο και προβλέπει μείωση μισθών 6,7% σε όλα τα κλιμάκια και τις ειδικότητες.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους μας στην CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ να απαντήσουν αποφασιστικά στην επίθεση της εργοδοσίας, ενισχύοντας το σωματείο τους, ψηφίζοντας μαζικά στα γραφεία του σωματείου.

Δυναμώνοντας το σωματείο μας, δυναμώνουμε και το κλαδικό μας και το ΠΑΜΕ, σπάμε τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, απομονώνουμε τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που σε συνεργασία με τους εργοδότες έχουν φτιάξει εργοδοτικά σωματεία στο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ, τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, τον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ.

Η επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα δεν ια έχει τέλος όσο υποχωρούμε.

Η ενίσχυση του επιχειρησιακού μας σωματείου είναι μια απάντηση όχι μόνο στην εργοδοσία της επιχείρησης αλλά στην εργοδοσία όλου του κλάδου, ότι αρνούμαστε να υποστούμε θυσίες για να αυξάνει τα κέρδη της η εργοδοσία, βάζουμε στόχο για μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης και μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους, για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας

ΣΤΙΣ 14-15-16-17-18-19-20-21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ 51 – Β΄ΟΡΟΦΟΣ

ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.



ΤΟ Δ.Σ.