31 Μαΐ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στα καταστήματα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Την Τετάρτη 30/5/2012 πραγματοποιήθηκε μαχητική παρέμβαση από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ και από τη Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου-Υπηρεσιών, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ στη Μεταμόρφωση.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τον εκβιασμό της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ προς τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας, με μείωση μισθών 12% ή όποιος εργαζόμενος έχει αντίρρηση να υπογράψει απευθείας την καταγγελία της σύμβασης του, δηλ. ή αποδέχεσαι την απόλυση ή μένεις άνεργος.

Στην παρέμβαση αυτή διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τον εκβιασμό της εργοδοσίας μίλησε για μείωση του κόστους λόγω μείωσης των κερδών της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι πίσω από την εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ βρίσκεται η πολυεθνική DIXON με κέρδη δισεκατομμυρίων, τα οποία κέρδη βγαίνουν από τη σκληρή εργασία όλων αυτών των εργαζομένων που η εταιρεία τους θεωρεί ¨κόστος¨ .

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας απαίτησε από την εταιρεία:

• Να παγώσει οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά στη μείωση των μισθών των εργαζομένων για όλους τους εργαζόμενους είτε έχουν υπογράψει είτε δεν έχουν υπογράψει την ατομική σύμβαση.

• Να μην προβεί σε καμία απόλυση.

Συνάδελφοι συναδέλφισσες μην υποκύπτετε στον εκβιασμό της εργοδοσίας, μην στέκεστε στην αυταπάτη ότι υπογράφοντας αυτό που απαιτεί η εργοδοσία, θα κρατήσουμε τη δουλειά μας.

Υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα σε όλους τους κλάδους, όπου οι εργαζόμενοι υπέκυψαν και αποδέχτηκαν μειώσεις μισθών δεν φρέναραν την επιτάχυνση της πορείας προς την καταστροφή, είτε έχει να κάνει με κλεισίματα εταιρειών είτε έχει να κάνει με μαζικές απολύσεις και ανεργία.

Ο μοναδικός δρόμος αντίστασης είναι η οργάνωση μας στο σωματείο μας και η συλλογική μας δράση.

Θετικά παραδείγματα έχουμε και με τους εργαζόμενους στα καταστήματα ΦΩΚΑΣ, εκεί η εργοδοσία απαίτησε μείωση μισθών 20%, δεν το αποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι, οργανώθηκαν στο κλαδικό τους σωματείο, έφτιαξαν Επιτροπή Αγώνα στα καταστήματα και απήντησαν στους εκβιασμούς της εταιρείας με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις .

Αντίστοιχο παράδειγμα στα καταστήματα CARREFOUR όπου επίσης οι εργαζόμενοι πήραν απόφαση σε Γενική τους Συνέλευση να απαντήσουν δυναμικά με πανελλαδική στάση εργασίας στην απαίτηση της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών 10% , και αναχαίτισαν με τη δράση τους τα σχέδια της εργοδοσίας, συμμετέχοντας στη στάση εργασίας και όσοι εργαζόμενοι είχαν υπογράψει για τη μείωση, δηλαδή πήραν πίσω την υπογραφή τους, αγωνιστικά.

Έχουμε τη δυνατότητα τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου και των υπηρεσιών να δώσουμε πανελλαδικά δυναμική απάντηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εταιρείας DIXON-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην εταιρεία ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ να γίνουν μέλη στο κλαδικό τους σωματείο, στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και μαζί με το κλαδικό τους σωματείο να δημιουργήσουν σωματειακές επιτροπές σε κάθε κατάστημα, δηλαδή πυρήνες αντίστασης, στους εκβιασμούς της εργοδοσίας μέσα στο χώρο δουλειάς.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ