25 Οκτ 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ PRAKTIKER


Αθήνα 25/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε την απόφαση της Γενική μας Συνέλευσης για καμιά μείωση μισθών, την αντίθεση μας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και  την συμμετοχή μας στην απεργία 3 και 6 Νοέμβρη.

Σας καλούμε να απορρίψετε κάθε εμπόδιο που σας βάζει η εργοδοσία. Θα συνεχίσει εντατικά να βάζει καινούργια και να πιέζει προς την υποταγή μας.
Σενάρια πώλησης, καλός και κακός υποψήφιος αγοραστής, ιδεολογήματα, φήμες, δήθεν νομολογήματα θα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας το ερχόμενο διάστημα.
Η εργοδοσία Θα ερμηνεύει  κατά το δοκούν ότι εργασιακό δικαίωμα  απέμεινε και συνεχίζει να ισχύει. Όπως π.χ. συνάδελφοι κι αυτό που ακούσατε κάποιοι,  ότι έχει το δικαίωμα ο εργοδότης να απολύσει όποιον αρνηθεί να βάλει την υπογραφή του σε ατομική σύμβαση. Είναι ψέμα, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Κι από όπου δίνονται τέτοιες πληροφορίες και κατευθύνσεις είναι εκ του πονηρού και σκοπό έχουν την πίεση για την υποταγή μας.
Συσπειρωθείτε στο σωματείο σας. Συσπειρωθείτε στο κλαδικό σας σωματείο.
Δεν είστε μόνοι σας. Μην επιτρέψετε στην εργοδοσία να σας αντιμετωπίσει κατά μόνας όπως επιχείρησε με το πρόσφατο ραβασάκι που έστειλε σε όλους μας.
Συσπειρωθείτε στο σωματείο. Κανείς μόνος του, όλοι για έναν κι ένας για όλους. Ξεπεράστε τους φόβους σας και συλλογικά βγείτε μπροστά.
Έχετε πλάι σας όλο τον κλάδο. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και όλα τα ταξικά συνδικάτα, σας στηρίζουν και θα είναι δίπλα σας.
Σας καλούμε να εφαρμόσετε στην πράξη την απόφασή της Γενικής μας Συνέλευσης και δυναμικά να πείτε όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη.
Όλοι οι συνάδελφοι να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις έξω από κάθε PRAKTIKER για να περιφρουρήσουμε την απεργία μας.
Την Κυριακή την θέλουμε για μας. Την οικογένεια και τα παιδιά μας. Για να ξεκουραστούμε. Για να έχει καθένας από μας ελεύθερο χρόνο αναψυχής κι ότι άλλο θέλει να ασχοληθεί.
Δυναμικά και αγωνιστικά να συμμετάσχετε και στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με κύριο αίτημα την υπογραφή της Συλλογικής μας Σύμβασης καθώς και της κλαδικής που μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει βασικό μισθό 920€ και νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
Να τερματιστούν και να ανατραπούν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, όσα έφεραν μέχρι τώρα κι όσα σχεδιάζουν να φέρουν (κούρεμα συντάξεων-πλήρες απελευθέρωση απολύσεων και κατάργηση των αποζημιώσεων, κατάργηση ή περικοπές 13ου και 14ου  μισθού κ.τ.λ.).  Αγωνιστικά και για Υγεία-Παιδεία, Ασφαλιστικό και προστασία των ανέργων.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ
ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
                                                           


                                                            H ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ PRAKTIKER