19 Νοε 2013

Δ. Α. Σ.
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πριν λίγες μέρες δυο μέλη του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ  ( Ν. Δημητρέλλος, και Δ. Αθανασιάδης) αποχώρησαν διότι ανέλαβαν ως αναπληρωτές διευθυντές σε μεγάλα καταστήματα (Πλ. Καλογήρων & Ν. Χαλκηδόνα αντίστοιχα).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ¨συνάδελφοι μας¨ αναρριχήθηκαν στην ιεραρχία, πατώντας και στο σκαλί του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιχείρηση ανταμείβει με ακριβοπληρωμένες θέσεις ¨συναδέλφους μας¨  που εκτός των επαγγελματικών τους καθηκόντων, χρησιμοποιήθηκαν και σε άλλες θέσεις και πόστα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους.
Πολλά διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης μέχρι σήμερα μπορούν να επιδείξουν στο βιογραφικό τους το πέρασμα τους και από το σωματείο εργαζομένων.
Αυτή είναι μια πραγματικότητα η οποία πρέπει να προβληματίσει τον καθένα από εμάς και να μας κάνει να σκεφτούμε.
Ως πότε εμείς οι εργαζόμενοι των 500, 600 & 700 ευρώ θα εξουσιοδοτούμε ανώτερα στελέχη της επιχείρησης να διαπραγματεύονται για τα δικά μας συμφέροντα, που καμμία σχέση δεν έχουν με τα δικά τους;
Ως πότε το σωματείο εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης θα λειτουργεί ως εκκολαπτήριο ανώτερων στελεχών που καμμία σχέση δεν έχουν με τις δικές μας ανησυχίες και ανάγκες;
Ως πότε θα αφήνουμε αυτούς τους ¨συναδέλφους μας¨ μαζί με τους πολιτικούς τους συνεταίρους (ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ) να καθορίζουν τις ζωές μας μέσω της συμμετοχής τους στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα (ΟΙΥΕ, ΓΣΕΕ);
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Για όλα τα παραπάνω ένα μερίδιο της ευθύνης αναλογεί σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά.
Πρέπει τώρα να αναλογιστούμε το τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τι ελπίζουμε για μας και τις οικογένειες μας στο μέλλον.
Πρέπει ΤΩΡΑ να ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και εμείς ενεργά στις διαδικασίες αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας.
Απαιτούμε την άμεση εγγραφή μας στο σωματείο εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης έτσι ώστε να δυναμώσουμε την παράταξη μας που στηρίζεται από εργάτες και υπαλλήλους και όχι από αυριανούς διευθυντές.
Απαιτούμε την άμεση σύγκλιση Γεν. Συνέλευσης του σωματείου με τα εξής θέματα: 
·        Γνωριμία παλιών και νέων μελών του Δ.Σ. με τους εργαζόμενους.
·        Γνωστοποίηση των θέσεων του Δ.Σ. σε θέματα όπως Κυριακή αργία, μειώσεις μισθών κ.τ.λ.
·        Γνωστοποίηση των ενεργειών που θα κάνουν ή έκαναν για τα παραπάνω θέματα.
·        Εργασιακές συνθήκες και τήρηση ωραρίων στα καταστήματα.

Αυτά άλλωστε οφείλουν να πράξουν και ως ένδειξη σεβασμού στους 2.500 περίπου εργαζόμενους που προσήλθαν στις τελευταίες εκλογές του σωματείου.
Είναι βασική τους υποχρέωση η άμεση επικοινωνία με τους εργαζόμενους, εκτός και αν υπάρχει κάτι που φοβούνται.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε, το μόνο που φοβούνται είναι η δύναμη που έχουμε όταν οργανωνόμαστε.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στη ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, τόσο στο επιχειρησιακό μας σωματείο, όσο και συνολικά στο εργατικό κίνημα. Όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ
Τηλ. Επικ/ας : 6985754636,  6973629709,  2103236287-2103232463