13 Δεκ 2013

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η απόλυτη πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο γνωρίζει πολύ καλά ποια είναι η θέση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για το ωράριο εργασίας των εργαζομένων στο εμπόριο.
·       Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.
·       Η Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο.
·       8ωρο-40ωρο-5θήμερο για τους εργαζόμενους.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει γνωστοποιήσει τη θέση αυτή και μέσα στους χώρους εργασίας στους χιλιάδες εμποροϋπάλληλους, και στους μεγαλοεργοδότες, και στους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες Αττικής, έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες συσκέψεις εργαζομένων και γενικές συνελεύσεις για το ζήτημα της Κυριακής αργίας.
Από τη δεκαετία του ΄80 μέχρι σήμερα ο Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας  έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες απεργίες με αίτημα τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
Το ζήτημα της Κυριακής αργίας αφορά τους χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο πανελλαδικά.
Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, το συνδικαλιστικό πανελλαδικό όργανο που οφείλει να συντονίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις πανελλαδικά, αρνήθηκε παρ’ όλες τις πιέσεις που δέχτηκε  να προχωρήσει σε Εκτελεστική και Διοικητικό Συμβούλιο.
Συγκεκριμένα οι παρατάξεις που είναι πλειοψηφία στο Δ.Σ. της ΟΙΥΕ (πρώην στελέχη της ΠΑΣΚΕ τώρα ΕΜΕΙΣ και ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ) αρνούνται συστηματικά να συντονίσουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το θέμα της Κυριακάτικης αργίας.
Είναι ψέμμα αυτό που διαδίδεται στους χώρους εργασίας ότι έγινε Εκτελεστική στην ΟΙΥΕ και ότι η παράταξη ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) αρνήθηκε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Όποιος το διαδίδει αυτό είναι προβοκάτορας.   
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ανακοίνωση για την Κυριακή αργία θα πραγματοποιήσει πανεξόρμηση  την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013.

ΤΟ Δ.Σ.