30 Ιουν 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο,

Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί, μπροστά στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να μην υποχωρήσει στους εκβιασμούς , να μην κάνει πίσω από τα δικαιώματα  και τις διεκδικήσεις του.
Η εργοδοσία στο εμπόριο  και τα σουπερ μάρκετ ξεσάλωσε, μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος και το κλείσιμο των τραπεζών καλούν τους εργαζόμενους :
ü Να αναστείλουν τα ρεπό και τις άδειες τους κυρίως στα Σούπερ Μάρκετ.
ü Να πάρουν υποχρεωτικά ρεπό και άδειες, ή  να πάρουν άδειες άνευ αποδοχών, απειλούν ότι δεν θα καταβάλουν μισθούς ή θα δώσουν ένα μικρό μέρος αυτών.
ü Δίνουν γραμμή τι να ψηφίσουν οι εργαζόμενοι βάση των δικών τους συμφερόντων, της εξασφάλισης της δικιάς τους κερδοφορίας.
ü Απειλούν ότι αν δεν συνεχιστεί   η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας τα καταστήματα θα κλείσουν, θα πάρουν τα κεφάλαια τους και θα φύγουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Μην τους επιτρέπεις να σε εκβιάζουν, να σε τρομοκρατούν, να σε φοβίζουν, να εντείνουν ακόμα περισσότερο την εκμετάλλευση σου, να κλέβουν τον ιδρώτα σου.
Πρόταξε τις δικές σου ανάγκες και αιτήματα. Για ότι συμβαίνει στο χώρο εργασίας σου αμέσως έλα σε επαφή με το κλαδικό σου σωματείο.
Δυναμώνουμε το σωματείο μας, οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα μας.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
·        Να διασφαλιστούν στο ακέραιο  οι μισθοί των εργαζομένων εδώ και τώρα .
·        Να διασφαλιστούν άδειες και ρεπό.
·        Καμία απόλυση, καμία υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους.

Αρκετά ματώσαμε! Αρκετά πληρώσαμε! Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν.
Δεν θα γίνουμε συνένοχοι  στην αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική τους!

ΤΟ Δ.Σ.