16 Οκτ 2015

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας χαιρετίζει τα δεκάδες σωματεία .εργατικά κέντρα ,ομοσπονδίες ,λαϊκές επιτροπές και φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για οργάνωση της πάλης παντού. Οργάνωση της πάλης απέναντι στη νέα ακόμα πιο βάρβαρη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ισοπεδώνει κάθε εργασιακό- λαϊκό δικαίωμα.
Το ΔΣ του ΣΕΑ σε συνεδρίαση  του αποφάσισε τη συμμετοχή των  εργαζόμενων στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 22/10 και την πανεργατική –πανελλαδική απεργία 12 /11. 
Όλοι στο δρόμο μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά. Να μην λείψει κανείς.
Στην αντεργατική - αντιλαϊκή σφαγή δεν υπάρχει  λαϊκή συναίνεση. Δεν υπάρχει άλλη λύση εκτός από αυτή της συλλογικής δράσης και διεκδίκησης.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπάλληλων Αθήνας  καλεί κάθε εργαζόμενη ,εργαζόμενο, άνεργο, νέα ,νέο, τις εργαζόμενες μητέρες του κλάδου να δώσουν άμεση απάντηση στα νέα βάρβαρα μέτρα, να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνουν Ομοσπονδίες ,Συνδικάτα και Εργατικά κέντρα 6:30μμ στην Ομόνοια. Να οργανώσουν τη πάλη τους σε κάθε εμπορομάγαζο, να μαζικοποιήσουν το κλαδικό τους σωματείο .να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα παντού.
MΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ    ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τα νέα μέτρα έρχονται να προστεθούν  στις απολύσεις, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την απληρωσιά, τις άδειες άνευ αποδοχών, την εντατικοποίηση που  είναι η σκληρή πραγματικότητα για χιλιάδες  εμποροϋπάλληλους.
Παράλληλα εξακολουθεί να είναι σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές που είναι από τις βασικές απαιτήσεις  των μεγαλεμπόρων  και των πολυεθνικών σε συνδυασμό με την πλήρη απελευθέρωση  του ωραρίου..
Καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός στα σχέδια τους!
Το ΔΣ