23 Δεκ 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΤΗΛ. 210 3236287 - 210 3232463 FAX 210 3221089

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 – Ε.Κ.Π. 6ος ορ. Τηλ. 210 4170240

Αθήνα 22/12/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 22/12/15, πραγματοποιήθηκε η από 15/12/15  αναβληθείσα τριμερής συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με την επιχείρηση ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ και τα  παραπάνω κλαδικά  σωματεία. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα των κλαδικών σωματείων και κατατέθηκε συγκεκριμένο υπόμνημα με τα παρακάτω αιτήματα:
1.     Καμία Απόλυση, καμία  οικειοθελής αποχώρηση. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.
2.     ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ. Καμία Ατομική Σύμβαση, ούτε στους συναδέλφους που υπέγραψαν κάτω από την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
3.      Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.
Ζητήσαμε επίμονα να πάρει σαφή θέση τόσο το Υπουργείο όσο και η εργοδοσία. Η θέση της εταιρείας στη συνάντηση επιβεβαιώνει, για ακόμη μια φορά, αυτά για τα οποία τα κλαδικά σωματεία και οι δυνάμεις  του ΠΑΜΕ στο επιχειρησιακό σωματείο προειδοποιούσαν τους εργαζόμενους όλο το προηγούμενο διάστημα. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η ανάκαμψη της απαιτεί την υλοποίηση ενός σχεδίου που στόχο έχει την μείωση του λεγόμενου εργατικού κόστους, με κάθε τρόπο και μέσο όπως μειώσεις μισθών, «οικειοθελείς αποχωρήσεις», απολύσεις, δυσμενείς μεταθέσεις. Καμία δέσμευση δεν υπήρξε ότι αυτή η επίθεση δεν θα συνεχιστεί.
Το Υπουργείο Εργασίας, εκπροσωπούμενο από το Γενικό Γραμματέα κ. Νεφελούδη, απέφυγε να πάρει ξεκάθαρη θέση επί των ζητημάτων που θέσαμε, προτείνοντας γενικά και αόριστα την ανάγκη σύναψης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας,  να μην προβεί η εταιρεία σε μειώσεις μισθών και να διατηρηθεί το επίπεδο απασχόλησης. Επί της ουσίας αποδέχεται και ενισχύει την πολιτική της συγκεκριμένης εταιρείας στη μέχρι σήμερα επίθεση που έχουν δεχθεί οι εργαζόμενοι  και αρκείται σε γενικές επικλήσεις και νουθεσίες απέναντι  στην εργοδοσία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα τόσο από τη στάση της εργοδοσίας όσο και του Υπουργείου - Κυβέρνησης η οποία με κάθε τρόπο ενισχύει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Να  δώσουν οργανωμένα και συλλογικά μέσα από τα κλαδικά τους σωματεία τη δική τους απάντηση απέναντι στις μεθοδεύσεις της εταιρείας. Να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση στα μέσα Γενάρη. 
ΤΑ Δ.Σ.