3 Μαρ 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έκανε παρέμβαση στην κεντρική διεύθυνση του ΣΕΠΕ (Δραγατσανίου 8 ), με αφορμή την καθυστέρηση έκδοσης και αποστολής στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΕΠΕ στη Β. Ελλάδα,  διευκρινιστικής εγκυκλίου του Π.Δ. 178/2002.
Εγκύκλιο που αφορά ¨ Μέτρα σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε περίπτωση μεταβίβασης επιχειρήσεων, εγκαταστάσεων ή τμημάτων εγκαταστάσεων ή επιχειρήσεων, σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου¨.
Η έκδοση της συγκεκριμένης εγκυκλίου αποτελεί δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας προς τους συναδέλφους της επιχείρησης ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 1 χρόνου και τη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους σε οποιαδήποτε περίπτωση.
Καθώς υπάρχουν κρούσματα και έντονη φημολογία ότι καταστήματα θα λειτουργήσουν υπό νέα διεύθυνση.
Οι συνεργάτες του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ κου. Ηλιόπουλου ενημέρωσαν τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ότι έχει δοθεί εντολή να σταλεί η διευκρινιστική εγκύκλιος και θα εξεταστεί το γιατί δεν έχει φτάσει ακόμα στις κατά τόπους υπηρεσίες του ΣΕΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων μας στην επιχείρηση ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ.


ΤΟ Δ.Σ.