1 Φεβ 2018


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  καταγγέλλει την εταιρεία FORTISSIMO για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου μας και μέλος του σωματείου από το franchise κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα ο εργαζόμενος απείχε από την εργασία του με αναρρωτική άδεια μετά από χειρουργική επέμβαση και την δεύτερη μέρα   αφού επέστρεψε του ανακοίνωσαν ότι απολύεται γιατί «υπάρχει πολύ προσωπικό και ο ίδιος έχει μείνει πίσω σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους επειδή έλειπε λόγω αναρρωτικής »

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχώρησε άμεσα σε τηλεφωνική παρέμβαση στον εργοδότη  κο. Κότσιρα ο οποίος είχε το θράσος να αποκαλέσει τον συνάδελφο κοπρίτη! Απαντάμε στον συγκεκριμένο κύριο ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου ξέρουμε καλά ποιοι είναι οι "κοπρίτες". Είναι αυτοί που μας εκμεταλλεύονται δίνοντας μας μισθούς ψίχουλα την ώρα που εμείς παράγουμε τα κέρδη τους. Είναι αυτοί που για λογαριασμό τους οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομοθετούν εξασφαλίζοντάς τους φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις που προέρχονται από το δικό μας ξεζούμισμα. Είναι αυτοί που για χάρη τους χτυπάνε το απεργιακό δικαίωμα. Είναι αυτοί που για χάρη τους οι τράπεζες μας παίρνουν τα σπίτια.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να βγάλουν συμπεράσματα, να μην τρομοκρατούνται από την εργοδοσία, να γίνουν μέλη του σωματείου, από κοινού να αντιπαλέψουμε την επίθεση που δεχόμαστε στους χώρους δουλειάς και συνολικά. Έχουμε τη δύναμη, έχουμε το δίκιο!

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  απαιτεί να παρθεί πίσω η απόλυση του συναδέλφου.

ΤΟ Δ.Σ.