11 Ιουν 2018

Αλληλεγγύη στους 1700 Απολυμένους των
REALMARKET - MEDIAMARKT στην Τουρκία

Συνάδελφοι,
Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και σε άλλες χώρες οι εργοδότες δε διστάζουν σε τίποτα για την διασφάλιση των κερδών τους.  Τα παραδείγματα είναι πολλά στον κλάδο μας όπου εμποροϋπάλληλοι πήγαιναν το πρωί για δουλειά, μόνο και μόνο για να δουν τις πόρτες των καταστημάτων κλειστές και τα αφεντικά εξαφανισμένα. Και αυτό τη στιγμή που μπορεί να τους χρωστούσαν πολλά μηνιάτικα, αποζημιώσεις, χωρίς ούτε καν το χαρτί της απόλυσης για να μπουν στον ΟΑΕΔ κτλ.

Αυτή η τακτική δεν είναι προνόμιο των Ελλήνων μεγαλεμπόρων, αλλά καθημερινή πρακτική των πολυεθνικών ομίλων σε όλες τις χώρες. Αντίστοιχο είναι το παράδειγμα των εργαζομένων στα REALMARKETστην Τουρκία που εδώ και μήνες βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματα τους.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος MEDIAMARKT-BeğendikGroup στην Τουρκία εξαγόρασε τα REALMARKET το 2014. Τον Ιούλιο του 2017, ο όμιλος κήρυξε πτώχευση στα REALMARKET και έκλεισε όλα τα καταστήματα πετώντας στο δρόμο τους 1700 εργαζόμενους, χωρίς καν να δώσει τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις στους 700 από αυτούς. Από τότε μέχρι σήμερα, οι εργαζόμενοι στα REALMARKET οργανώνουν κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων ή την επαναπρόσληψη των απολυμένων από τα MEDIAMARKT.

Σήμερα, Τρίτη, 12 Ιούνη,  οι εργαζόμενοι στα REALMARKET μαζί με εργαζόμενους των ταξικών συνδικάτων της Τουρκίας,  μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), πραγματοποιούν νέες κινητοποιήσεις σε πολλές πόλεις της Τουρκίας σε όλα τα καταστήματα της MEDIAMARKT.

Τα ταξικά συνδικάτα, οι εμποροϋπάλληλοι στην Ελλάδα που βιώνουμε καθημερινά αντίστοιχες αντεργατικές πρακτικές από την εργοδοσία, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα  REALMARKET της Τουρκίας και απαιτούμε από την εργοδοσία MEDIAMARKTνα αποδεχτεί και να υλοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

        Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Τουρκία έχουμε κοινό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις πολυεθνικές.

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον Αγώνα των Απολυμένων
 REAL MARKET -  MEDIAMARKT στην Τουρκία

Απαιτούμε την Άμεση Υλοποίηση των Αιτημάτων τους

ΤΟ Δ.Σ.