26 Μαρ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11.00π.μ.
(στα γραφεία του Συλλόγου, Αγίας Φιλοθέης 5Β, πλατεία Μητροπόλεως, Αθήνα)

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Αυτές τις μέρες το σωματείο μας, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,  δίνει μια μεγάλη μάχη, μαζί με άλλα σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο,  απέναντι στη νοθεία και την απροκάλυπτη παρέμβαση της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία, την ΟΙΥΕ και τη ΓΣΕΕ. Είναι μια μάχη που μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση κάθε εργαζόμενου τα σωματεία να βρίσκονται στα χέρια μας, να παλεύουν για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας και όχι στα χέρια της εργοδοσίας, της συνδικαλιστικής μαφίας που την υπηρετεί. Δεν φτάνει που οι εργοδότες μας λιώνουν στη δουλειά, που επιβάλουν άθλιες συνθήκες εντατικοποίησης, που μας δίνουν μισθούς ψίχουλα, θέλουν την ίδια ώρα να έχουν τους ανθρώπους τους μέσα στα εργατικά σωματεία, τάχα να μας εκπροσωπούν, να υπογράφουν συμβάσεις εργασίας κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.  Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει! Η εργοδοσία, μέσω των ανθρώπων της θέλει να ελέγξει το συνδικαλιστικό κίνημα, να το υποτάξει, να το διαλύσει.
Δεν θα τους αφήσουμε! Συνεχίζουμε αγωνιστικά και μαχητικά να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας.
Έχουμε πείρα. Ξέρουμε τι σημαίνει σωματεία μηχανισμοί για την μαζική παραγωγή αντιπροσώπων για τα συνέδρια. Τέτοιο είναι το κλαδικό σωματείο των Σούπερ Μάρκετ που χιλιάδες εργαζόμενοι ψηφίζουν με εντολή από τη διεύθυνση, χωρίς να ξέρουν τι και πώς, ούτε ακόμα γιατί ψηφίζουν.
Δεν ανεχόμαστε να είναι πρόεδρος στην Ομοσπονδία που ανήκουμε ένας εργοδότης, με συμμετοχή σε ανώνυμες εταιρείες και σε έναν λαβύρινθο offshore εταιρειών. Δεν ανεχόμαστε να μας εκπροσωπούν ή να ψηφίζουν στα σωματεία διευθυντικά στελέχη, τα golden boys των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και άλλων μεγάλων εταιρειών. Δεν ανεχόμαστε να είναι μέλος του σωματείου- μηχανισμού των Σούπερ Μάρκετ η προϊσταμένη στα MY MARKET που είχε την απαίτηση να χαμογελάμε επειδή έχουμε δουλειά, ακόμα και αν είναι κακοπληρωμένη, των 300 ευρώ.
Δεν ανεχόμαστε άλλο να δουλεύουμε εξαντλητικά, χωρίς ρεπό, να τσακιζόμαστε σε δεκάδες εργατικά ατυχήματα που γίνονται καθημερινά, ο μισθός μας να μην αρκεί να καλύψουμε τα βασικά για να τα βγάλουμε πέρα. Και όλα αυτά για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών, για να κάνουν μπίζνες λίγα παράσιτα και να  τρώνε με χρυσά κουτάλια και οι πολλοί να αγκομαχούμε για να βγει ο μήνας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ -Κανείς κάτω από 751€ -Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας –Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς –Κατάργηση των σπαστών ωραρίων –Σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας –Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας –Φοιτητικές άδειες με αποδοχές.

Έχουμε ανάγκες και οργανωμένα, συλλογικά αγωνιζόμαστε, μέσα από το σωματείο μας,  τον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Γινόμαστε τώρα όλοι μέλη του, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ :
Ø  Στη γενική συνέλευση του σωματείου μας  Κυριακή 31 Μαρτίου στις 11.00π.μ. για να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε τη δράση μας..
Ø  Στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μάρτη, στο Πεδίον του Άρεως, στις 6:30 το απόγευμα, για να βροντοφωνάξουμε: «ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ»

Το Δ.Σ