24 Απρ 2019

Κόκκινη Πρωτομαγιά - Πρωτοπόρα Εργατιά
 1η Μάη 2019, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ
10.30 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκ/ση 9.30 π.μ. Πλ. Κάνιγγος)
  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας τιμά την εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους αγώνες του 1886 στο Σικάγο, όπου οι εργάτες ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρη δουλειά με δικαιώματα, τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης που τον Μάιο του 1936 διαδήλωσαν ζητώντας 8ωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση για τα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Τιμάμε τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής που εκτελέστηκαν την 1η Μάη του 1944 από τους Γερμανούς.

  Συνεχίζουμε αταλάντευτα - ταξικά! Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του , αν δεν αγωνιστεί.  Τίποτα δεν χαρίζεται.  Ο πήχης των απαιτήσεων μας πρέπει να ανέβει, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες  που σήμερα κομματιάζονται για τα κέρδη των λίγων. Πιο αποφασιστικά να πάρουμε θέση στον αγώνα αποβάλλοντας  λογικές  "του μικρότερου κάκου", το "τίποτα δεν αλλάζει".
  Καμία  αυταπάτη! Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις ψεύτικες αντιπαραθέσεις της προεκλογικής περιόδου. Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι έχουμε αποκτήσει πείρα για το πως ερμηνεύεται η '' πρόοδος'', η ''δίκαιη ανάπτυξη'', ''η επιστροφή στην κανονικότητα'' και ποιους ωφελεί. Βιώνουμε στο πετσί μας τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια, την δουλειά τις Κυριακές, την εντατικοποίηση, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες. Η κατάσταση αυτή για εμάς είναι βάρβαρη και  έχει την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων.
  
  Ο δρόμος του αγώνα και της ανυπακοής απέναντι στους εκμεταλλευτές μας είναι μονόδρομος για εμάς τους εργαζόμενους. Είναι  αγώνας για την αναπλήρωση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια στη συμμετοχή-εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και πολέμους των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ. με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να αποτελεί τον καλύτερο σημαιοφόρο τους.


ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ! ΕΞΩ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ !

  Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για να πάρει πόδι  από τα  σωματεία η συνδικαλιστική μαφία! Η πολιτική που μας ξεζουμίζει για τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων έχει τα στηρίγματα της και μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσα στα σωματεία. Μεγαλοδιευθυντάδες, ακριβοπληρωμένα στελέχη επιχειρήσεων με το μανδύα του συνδικαλιστή, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα στα σωματεία η εργοδοσία, βάζουν πλάτη για να ισοπεδώνει ανενόχλητη τα δικαιώματα μας. 
       
  Δεν θα τους περάσει! Εδώ υπάρχει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο! Σωματεία,  εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ 20 χρόνια τώρα αγωνίζονται αταλάντευτα για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε εργασιακό χώρο, για να επιβάλουμε τα δίκια μας, για να μην βρίσκει χώρο η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία και κυρίως η εργοδοσία και τα τσιράκια της στα σωματεία μας. Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε.
 
  Κάνουμε την αγανάκτηση μας οργανωμένη πάλη. Συμπληρώνουμε την αίτηση εγγραφής στο  κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.  Συμμετέχουμε στη δράση του για να δυναμώσει κι άλλο o αγώνας μας απέναντι στην εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, για να πάρουν σάρκα και οστά τα δίκαια αιτήματα μας. Σε κάθε κατάστημα και αποθήκη να γίνουμε περισσότεροι που θα διεκδικήσουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας.

  Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αυτό μας διδάσκουν οι αγώνες της τάξης μας. Συνεχίζουμε το δικό μας δρόμο,  δυναμώνουμε την οργάνωση μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ – ΤΑΞΙΚΑ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ


 ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΛΩΡΗ  ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΥΝΑΤΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ


10.30 π.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ (προσυγκ/ση 9.30 π.μ. Πλ. Κάνιγγος)




Το Δ.Σ.