27 Μαΐ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 10.30Π.Μ. ΑΓ.ΦΙΛΟΦΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Θέματα:        
Ø Απολογισμός δράσης απερχόμενης Διοίκησης
Ø Οικονομικός απολογισμός
Ø  Εκλογές σωματείου

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
           
            Συμμετέχουμε μαζικά στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση  του σωματείου μας, κάνουμε τώρα το βήμα για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας απέναντι σε κυβέρνηση –ΕΕ- μεγαλοεργοδοσία και τα τσιράκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα, απέναντι σε όλους αυτούς που καθημερινά μας μαυρίζουν τη ζωή.

            Μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει για "την επιστροφή στην κανονικότητα", για "το τέλος των μνημονίων" και να κλίνει την πρόοδο σε όλες τις πτώσεις αλλά το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που ψηφίστηκαν από όλα τα αστικά κόμματα είναι ακόμα εδώ και εφαρμόζονται. Εμείς οι  χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι ζούμε στο πετσί μας το ισοπέδωμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας, στο βωμό των κερδών και της ανταγωνιστικότητας της εργοδοσίας.

            Η κλαδική μας σύμβαση από το 2012 αποτελεί παρελθόν και έχει αντικατασταθεί με κατάπτυστες ατομικές συμβάσεις που το μόνο που κατοχυρώνουν είναι  "τα θέλω" του κάθε εργοδότη.  
            Η Κυριακάτικη αργία στο όνομα της "βαριάς βιομηχανίας" της χώρας μας, του τουρισμού, δόθηκε χάρισμα στους μεγαλοεργοδότες και τις πολυεθνικές με το 7ημερο στον κλάδο να εφαρμόζεται στην πράξη.
            Το ωράριο, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, το 8ωρο  έχουν σμπαραλιαστεί με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να δουλεύουν όσες ώρες το απαιτούν οι ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Οι 6ημερες συμβάσεις εργασίας, τα σπαστά ωράρια μαζί με την εφαρμογή του νόμου για τις 32 Κυριακές μας στερούν κάθε έννοια ελεύθερου χρόνου, ξεκούρασης, προγραμματισμού.
            Τα ανύπαρκτα μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο, έχουν διαμορφώσει  μέσα στα εμπορομάγαζα και τις αποθήκες, χωρίς υπερβολή, μια τραγική και επικίνδυνη κατάσταση για τη σωματική και ψυχική υγεία των χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων.
            Η ημιαπασχόληση, η εργασία μέσω γραφείων ευρέσεως εργασίας – δουλεμπορικά, η εργασία μέσω  εργολάβων συμπληρώνουν την εφιαλτική εικόνα για τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου.
 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
            Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας όλα αυτά τα χρόνια δεν έμεινε θεατής της επίθεσης που δεχτήκαμε  στα δικαιώματα μας, από εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της.  Με προμετωπίδα της πάλης του  την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς μας, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, διαμόρφωσε αιτήματα, οργάνωσε κινητοποιήσεις και απεργίες. Παρεμβαίνει για κάθε μικρό ή μεγάλο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους του κλάδου. Μπήκε μπροστά ενάντια σε απολύσεις συναδέλφων, σε ζητήματα απληρωσιάς,  για την  άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας ιδιαίτερα στα super market και τις αποθήκες, για να μην θρηνήσουμε και άλλους συναδέλφους.
            Απαιτεί από το  Υπουργείο Εργασίας, την άμεση κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την εφαρμογή διακεκομμένου ωραρίου εργασίας σε καταστήματα συνεχούς λειτουργίας. Απαιτεί από την εργοδοσία των εμπορικών κέντρων Smart Park και Mc Arthur Glen  την εξασφάλιση  δωρεάν μετακίνησης των εργαζομένων από και προς τη δουλειά.
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΗΜΑ
            Αυτή την προσπάθεια που κάνει το κλαδικό μας σωματείο,  είναι σήμερα ανάγκη να δυναμώσουμε με την εγγραφή και τη συμμετοχή μας σε αυτό. Να γίνουμε περισσότεροι που θα αγωνιζόμαστε και θα διεκδικούμε, με βάση αυτά που σήμερα έχουμε ανάγκη, για να δουλεύουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Για να μην περνάει η λογική του "μικρότερου κακού", το "δεν γίνεται τίποτα", των
 "κοινών συμφερόντων εργαζόμενων – εργοδοτών". Για να  σπάσει στην πράξη  ο φόβος, η τρομοκρατία και η υποταγή , που ως αποτέλεσμα έχουν τον αφοπλισμό μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας.

            Δυναμώνουμε το δικό μας όπλο, το κλαδικό μας σωματείο, το αποκούμπι μας πιο αποφασιστικά, πιο μαχητικά  απορρίπτοντας με το συλλογικό μας αγώνα  τη βάρβαρη, αντεργατική πολιτική που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα – εργοδότες. Στον κλάδο του εμπορίου έχουμε πλούσια πείρα πως μεγαλοεργοδότες και πολυεθνικές γιγαντώθηκαν, βγάζουν τεράστια κέρδη και εμείς οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.   
           
            Δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που δίνει εκατομμύρια στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για να μακελεύει τους λαούς και να μας εμπλέκει σε επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς  και δεκάρα τσακιστή δεν δίνει για παιδεία, υγεία και μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

            Δυναμώνουμε τον αγώνα μας, απομονώνοντας τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα, τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ. Αυτούς που με νόθους, με πλειάδα διευθυντικών στελεχών και με τους ίδιους τους εργοδότες σε ρόλο συνδικαλιστή, με μπράβους και πρακτικές μαφίας προσπαθούν να επιβάλουν την παρουσία της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

            Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια.  Στη σιγή νεκροταφείου που θέλουν να επιβάλλουν στους εργασιακούς χώρους κυβέρνηση, εργοδοσία , συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ  για να  κερδοφορούν οι μεγαλέμποροι και οι πολυεθνικές του κλάδου, σε βάρος των δικών μας δικαιωμάτων και αναγκών, εμείς να απαντήσουμε με οργάνωση στο κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Ας κάνουμε τον φόβος τους πράξη ορθώνοντας το ανάστημα μας, δυναμώνοντας τους αγώνες μας

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ  10.30Π.Μ. ΑΓ.ΦΙΛΟΦΕΗΣ 5Β- ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

ΤΟ Δ.Σ.