11 Ιουλ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ
Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

  Η κυβερνητική αλλαγή, δεν πρέπει να μας καλλιεργήσει κλίμα αναμονής και εφησυχασμού. Η ΝΔ θα συνεχίσει να υλοποιεί και να ενισχύει τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική από εκεί που την άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μνημονιακοί νόμοι, τα ¨ΘΕΛΩ¨ των μεγαλεμπόρων και του ΣΕΒ, οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνειών.

  Στο εμπόριο το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της κοινής γραμμής της νέας κυβέρνησης ΝΔ  με την  προηγούμενη ΣΥΡΙΖΑ, των υπόλοιπων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας έχει τις υπογραφές όλων  ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

  Είναι στο δικό μας χέρι, στο δυνάμωμα του δικού μας αγώνα η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όποια  δικαιώματα και κατακτήσεις είχαμε και έχουμε, είναι αποτέλεσμα αγώνων και σκληρής αναμέτρησης με την εργοδοσία και το κράτος.

  Ότι ζούμε καθημερινά στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση, η κατάργηση των πόστων, τα 6ημερα και τα σπαστά ωράρια είναι εδώ. Ακόμα και η 7ημερη εργασία που προανήγγειλε ο νέος πρωθυπουργός είναι κάτι που ζούμε ήδη στον κλάδο μας. Οι εμποροϋπάλληλοι εργαζόμαστε με τις πιο ευέλικτες  εργασιακές σχέσεις, με τους χειρότερους μισθούς. Μας  εκβιάζουν συνεχώς  με απόλυση  για να δεχτούμε να δουλεύουμε όσο, όπως και όποτε θέλουν. Θέλουν να υπηρετούμε τους στόχους της επιχείρησης, να βλέπουμε το συνάδελφο μας ως εχθρό, για να συγκαλύψουν το γεγονός ότι πραγματικός αντίπαλος μας είναι η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου.

Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη!

  Τώρα είναι η ώρα να  πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο  κλαδικό μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.

   Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


 Την Κυριακή 14 Ιουλίου 2019 δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού 10.00π.μ. στα γραφεία του κλαδικού μας σωματείου, Αγ Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως για να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις στα εμπορικά καταστήματα. 

Το  Δ.Σ.