22 Οκτ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλες και όλοι στο  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ την Πέμπτη  24 Οκτώβρη
Συγκέντρωση στα Προπύλαια 6.30μ.μ.
Προσυγκέντρωση στη πλ. Κάνιγγος 6.00μ.μ.
  Συνεχίζουμε μαχητικά, δυνατά τον αγώνα μας για να μην περάσει το νομοσχέδιο–σκούπα της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα.

            Η ανάπτυξη που μας λανσάρει η ΝΔ σήμερα ως "ανάπτυξη για όλους" και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ  ως "δίκαιη",  επιτάσσει το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, των μισθών, των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, της Κυριακάτικης Αργίας, της συλλογικής δράσης. Αυτά αποτελούν εμπόδιο για τα κέρδη της εργοδοσίας.  

Έχουμε πείρα. Η μεγαλοεργοδοσία του κλάδου έχοντας εξασφαλισμένο ένα πλούσιο αντεργατικό οπλοστάσιο από όλες τις προηγούμενες και νυν κυβερνήσεις έχει ξεσαλώσει. Δουλεύουμε 10ωρα – 12ωρα, σπαστά ωράρια, Κυριακές, 6ημερα, χωρίς ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες, με συμβάσεις κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της. Ας αναλογιστούμε τι μας περιμένει αν περάσει ο σχεδιασμό τους.

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας. Αυτό φοβούνται, για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Γνωρίζουν πολύ καλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η εργοδοσία  ότι  υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ξέρουν καλά ότι έχουμε τη δύναμη μέσα από τα ταξικά μας σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες, τα αιτήματα μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής.

            Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Περνάμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας,  υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Το Δ.Σ.