22 Νοε 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους που οργανώθηκαν στο σωματείο το προηγούμενο διάστημα, στην εκδήλωση καλωσορίσματος νέων μελών, την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 6:30μ.μ, στα γραφεία του Αγ. Φιλοθέης 5Β, στην πλ. Μητροπόλεως.
Σας καλούμε να πάρετε  μέρος στην εκδήλωση και  μέσα από τη συζήτηση να γνωρίσετε καλύτερα τους σκοπούς, τον τρόπο λειτουργίας, το πλαίσιο πάλης του σωματείου. Με τη σκέψη σας, τη γνώμη σας,  να συμβάλλετε  στην καλύτερη λειτουργία του. Να συμβάλλεται στο να δυναμώσει η πάλη μας για να μπουν εμπόδια στα μέτρα που έρχονται και να ακυρώσουμε στη πράξη άλλα που έχουν περάσει.

Οι συνάδελφοι που τώρα έκαναν το πρώτο βήμα και οργανώθηκαν στο σωματείο τους σπάζοντας το φόβο και την τρομοκρατία που επιβάλει τόσο η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς όσο και οι εκάστοτε αστικές κυβερνήσεις που στοχοποιούν όσα εργατικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η εργατική τάξη γενικότερα. Το δρόμο της οργάνωσης και της αντίστασης.

Οι συνάδελφοι που γνώρισαν το σωματείο το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις απεργίες, τα συλλαλητήρια ή στις εκλογές του είναι οι εργαζόμενοι που συνειδητοποίησαν ότι ο μοναχικός δρόμος δεν βγάζει πουθενά και μόνο με την οργάνωσή μας μπορούμε  να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυτή την οργάνωση φοβάται η εργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της και παίρνουν μέτρα. Γνωρίζουν πολύ καλά  ότι  υπάρχει αγανάκτηση, προβληματισμός στους εργαζόμενους για το πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Ξέρουν καλά τι μπορούμε να καταφέρουμε με όπλο τα ταξικά μας σωματεία, τις ζωντανές συλλογικές μας διαδικασίες και γι αυτό τα έχουν βάλει στο στόχαστρο. Θέλουν τους εργαζόμενους υποταγμένους, συμβιβασμένους, τον καθένα μόνο του να υπηρετεί τα συμφέροντα της εργοδοσίας αδιαμαρτύρητα.

Κάνουμε τον φόβο τους πράξη ορθώνοντας το ανάστημά μας, δυναμώνοντας το σωματείο και τους αγώνες μας  ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Βοηθάμε το σωματείο μας να αποκτήσει ποδάρια σε περισσότερους εργασιακούς χώρους ώστε η εργοδοσία να νιώθει πάντα την ανάσα μας. Περνάμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας,  υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751ευρω,  κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κάνεις!

Το Δ.Σ