4 Ιουλ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το κλαδικό σας σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους , κάνοντας κάλεσμα ξεσηκωμού και οργανωμένου αγώνα, για να προστατέψουμε τη ζωή των οικογενειών μας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας περικυκλώνει για να σωθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τα προβλήματα δεν είναι ούτε ένα ούτε δυο. Η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια. Χιλιάδες εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο. Χιλιάδες είναι απλήρωτοι για πολλούς μήνες.

Η εργοδοσία επιτίθεται με αγριότητα. Μειώνονται διαρκώς μισθοί, συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

Η φτώχια και η εξαθλίωση παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά. Χωρίς να παραγνωρίζουμε κανένα από τα οξυμένα προβλήματα μας τα πιο επείγοντα επίκαιρα ενιαία κοινά προβλήματα είναι οι μειώσεις των μισθών, η φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, η εξασφάλιση των φαρμάκων και της φροντίδας για την υγεία που είναι πρόβλημα ζωής και θανάτου για όλο και περισσότερο κόσμο.

Ο περίφημος ¨νέος αέρας¨ που φυσάει στην Ε.Ε. και παγίδευσε αρκετό κόσμο προεκλογικά, είναι αέρας αγριότητας και νέας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και των λαών.

Δεν υπάρχει χρόνος πλέον για μας τους εργαζόμενους να παγιδευόμαστε σε απατηλές ιδέες και πολιτικές, και σε αυταπάτες, ότι μπορεί από τα πάνω και με μια καλύτερη διαχείριση να διορθωθούν τα πράγματα και να αλλάξει η αντεργατική πολιτική.

Δεν επιτρέπεται καμμιά αναμονή. Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στο κλαδικό σου σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς, με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα, όπως και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους.

Ελάτε σε επαφή με το κλαδικό σας σωματείο, μόνο η οργανωμένη δράσης μας με το σωματείο μας μπορεί να δυναμώσει την ενότητα των εργαζομένων, τη στοχευμένη δράση μας, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική.

Οι εργοδότες έχουν τους νόμους, το κράτος, τον κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους ως συμμάχους τους, όπως επίσης έχουν και σωματεία για να ενισχύσουν τον κοινό τους στόχο που είναι η κατάργηση οποιουδήποτε εργατικού δικαιώματος .

Εμείς, η εργατική τάξη έχουμε ως όπλο αντεπίθεσης τα σωματεία μας και το κτίσιμο κοινωνικής συμμαχίας με φτωχούς αγρότες, μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φοιτητές, γυναικείο κίνημα.

Κάνε το βήμα και γίνε μέλος του σωματείου σου.