11 Ιουλ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Εργαζόμενες και εργαζόμενοι στα Σ.Μ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Το κλαδικό σας σωματείο, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας μαζί με στελέχη της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου – Υπηρεσιών ΠΑΜΕ πραγματοποιήσαμε παρέμβαση σε χώρους της εταιρείας ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ , μετά από καταγγελία συναδέλφων σας, ότι είστε απλήρωτοι περίπου δυο μήνες.

Επίσης εστάλη επιστολή προς τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του Σ.Μ. ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΙ, στην οποία καλούμε την εργοδοσία να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα σας καθώς επίσης να συνεχιστεί η καταβολή των μισθών κάθε μήνα.

Είναι σίγουρο ότι η εργοδοσία θα συνεχίσει να επιτίθεται μειώνοντας διαρκώς μισθούς και δικαιώματα, άλλωστε είναι γνωστό ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα η εργοδοσία με τη συνεργασία και τη συναίνεση του εργοδοτικού επιχειρησιακού σωματείου υπέγραψαν επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών 12% .

Δεν υπάρχει χρόνος πλέον για μας τους εργαζόμενους να παγιδευόμαστε σε απατηλές ιδέες και αυταπάτες, ότι αυτοί που μας δημιουργούν τα προβλήματα δηλαδή εργοδότες και κυβερνητικοί εργοδοτικοί συνδικαλιστές, αυτοί μπορούν και να μας τα λύσουν.

Δεν επιτρέπεται καμία αναμονή. Ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στο κλαδικό σου σωματείο σε κάθε χώρο δουλειάς, με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους μας .

Η φτώχια και η εξαθλίωση παίρνουν μαζικά χαρακτηριστικά. Χωρίς να παραγνωρίζουμε κανένα από τα οξυμένα προβλήματα μας τα πιο επείγοντα είναι οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη εργασία, η φοροκαταιγίδα και τα χαράτσια, η εξασφάλιση των φαρμάκων και της φροντίδας για την υγεία που είναι πρόβλημα ζωής και θανάτου για όλο και περισσότερο κόσμο.

Ελάτε σε επαφή με το κλαδικό σας σωματείο, μόνο η οργανωμένη δράση μας με το σωματείο μας μπορεί να δυναμώσει την ενότητα μας για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική εγκληματική πολιτική εις βάρος μας.

Κάνε το βήμα και γίνε μέλος του κλαδικού σου σωματείου.

ΤΟ Δ.Σ.