19 Σεπ 2008

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Αθήνα 18/9/2008

Προς τον
Δήμαρχο Α. Λιοσίων
κο. Παππού
& προς το Δημοτικό Συμβούλιο

Κύριοι
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας και η εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 65 ωρών, είναι πάγιο αίτημα των πολυεθνικών και μονοπωλιακών εταιρειών.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις επαναφέρουν συχνότατα το αίτημα αυτό των πολυεθνικών στην επικαιρότητα, πότε με στόχο δήθεν την καταπολέμηση της ανεργίας, πότε με στόχο δήθεν την πάταξη της ακρίβειας ( δηλώσεις κου Φώλια το καλοκαίρι του 2008).
Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι η απελευθέρωση του ωραρίου, κατήργησε θέσεις εργασίας και έφερε τις ¨ευκαιρίες απασχόλησης¨ , οδήγησε στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έφερε την μονοπώληση της αγοράς από το πολυεθνικό κεφάλαιο και την έκρηξη της ακρίβειας.
Η πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Α. Λιοσίων για τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και αργίες ¨προς εξυπηρέτηση των αναγκών, μετακινούμενων, στην περιοχή, τουριστών¨ κατ΄ ουσίαν είναι εφαρμογή της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία για να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης, ρίχνει την ευθύνη στους Δημάρχους και τις Νομαρχίες.
Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρεται στο γραπτό κείμενο καλύπτει ¨όλων των ειδών τα καταστήματα, με εξαίρεση τις αλυσίδες καταστημάτων Σούπερ Μάρκετς¨ , δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: αν ανοίξουν τις Κυριακές και αργίες και αυτά τα πολυκαταστήματα θα πάει να τα κλείσει ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή;
Έχουμε ως κακό προηγούμενο μια ίδια απόφαση στην περιφέρεια Αν. Αττικής που με τις ίδιες ακριβώς δικαιολογίες, τις οποίες επικαλεστήκατε για να πάρετε την προκλητική αυτή απόφαση, κατήργησαν την Κυριακή αργία και φυσικά το σύνολο των πολυεθνικών καταστημάτων λειτουργεί τις Κυριακές και αργίες με αποτέλεσμα τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την μονοπώληση της αγοράς από το πολυεθνικό κεφάλαιο, την έκρηξη της ακρίβειας και της ανεργίας.
Εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και στις υπηρεσίες είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απελευθέρωση του ωραρίου και στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, γιατί αυτή η πολιτική σας επιλογή θα δημιουργήσει στρατιές ανέργων και υποαπασχολούμενων, έκρηξη της ακρίβειας, (το λειτουργικό κόστος θα μετακυλιστεί στους καταναλωτές), λουκέτο σε όσες μικρές επιχειρήσεις έχουν απομείνει.

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛ/ΩΝ ΑΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤ/ΤΑ ΑΦΟΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΕ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ-ΦΥΛΗΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Α.ΛΙΟΣΙΩΝ