10 Σεπ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Αθήνα 10/9/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την προκλητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Λιοσίων και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δ. Αττικής για τη λειτουργία των καταστημάτων στα Άνω Λιόσια, Κυριακές και αργίες.
Η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου, για την κατάργηση της Κυριακής αργίας και τη καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, πάρθηκε ομόφωνα από τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτής που στηρίζει ο ΣΥΝ.
Την προκλητική αυτή απόφαση την υποστήριξε η ¨πράσινη¨ Διοίκηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Δυτικής Αττικής, η οποία μαζί με τις ψήφους της παράταξης της ΝΔ, έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμου.
Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν για να περάσουν την απόφαση αυτή, είναι ότι με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και αργίες μειώνεται η ανεργία και εξυπηρετείται το καταναλωτικό κοινό.
Αυτά τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιεί και η κυβέρνηση της ΝΔ όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ που επέβαλαν την απελευθέρωση του ωραρίου, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, πολιτικές που είχαν ως αποτέλεσμα την έκρηξη της ακρίβειας και της ανεργίας, τη μονοπώληση της αγοράς από το πολυεθνικό κεφάλαιο, την εξαθλίωση της Εργατικής Τάξης.
Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι Δήμαρχοι και Νομάρχες που στηρίζονται και υποστηρίζονται από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, δουλεύουν κατ΄εντολή των κομμάτων που τους στηρίζουν για να περάσουν σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατευθύνσεις και εντολές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.
Εφαρμόζουν απαρέγκλιτα την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ όπως και παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ με στόχο όχι μόνο την εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου αλλά και την απαλλαγή του πολιτικού κόστους για την εκάστοτε κυβέρνηση.
Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη γιατί ανοίγει δρόμους πανελλαδικά για την εντολή της Ε.Ε. για εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 65 ωρών και για καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων.
Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, τα επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους χτίζουμε μέτωπο ενάντια στα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, παλεύουμε για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.
Παλεύουμε για:
1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
2. Ενιαίο, υποχρεωτικό, εθνικό ωράριο μέχρι 48 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων.
3. 35ωρο-7ωρο-5θήμερο, σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους τους εργαζόμενους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ