13 Ιαν 2009

ΤΟ JUMBO ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αθήνα 13/1/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΟ JUMBO ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Η εταιρεία JUMBO απέλυσε τον εργαζόμενο Νικολόπουλο Νίκο επειδή οργάνωνε τους εργαζόμενους στο σωματείο τους, πάλευε για να σπάσει το κλίμα τρομοκρατίας στην εταιρεία JUMBO, συμμετείχε στις πανελλαδικές απεργίες και στις κινητοποιήσεις του σωματείου του, ήταν πρωτοπόρος στους αγώνες του κλάδου για τα δικαιώματα τα δικά του και των συναδέλφων του.
Οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στην εταιρεία JUMBO είναι συνθήκες ¨Νταχάου¨ .
Εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση, συνεχής τρομοκρατία και παρακολούθηση των εργαζομένων ακόμα και απαγόρευση συζητήσεων μεταξύ συναδέλφων.
Η εταιρεία JUMBO υποχρεώθηκε να ακυρώσει την απόλυση τους συν/φου Νικολόπουλου Νίκου μετά από δυναμική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και του ΠΑΜΕ.
Στο χρονικό διάστημα από την ακύρωση της απόλυσης του συν/φου μέχρι και την απόλυση του ξανά τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 η εταιρεία JUMBO χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει το συνάδελφο σε παραίτηση.
Εξαγορά, απειλές, καθημερινά ¨καψόνια¨ μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που για την εργοδοσία ήταν η οικειοθελής αποχώρηση του με υψηλό ποσό ως δωροδοκία.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Ο συν/φος Νικολόπουλος Νίκος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κράτησε στάση ζωής τέτοια που αρμόζει σε πρωτοπόρο αγωνιστή της εργατικής τάξης που παλεύει καθημερινά στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα του και της τάξης του.
Αντιστάθηκε και στην εξαγορά και στις απειλές της εργοδοσίας με αποτέλεσμα η εργοδοσία βλέποντας ότι οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό, να τον απολύσει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Η εργοδοσία θέλει ¨σιγή¨ νεκροταφείου δεν ανέχεται από τους εργαζόμενους ούτε διαμαρτυρίες ούτε διεκδικήσεις. Από τους εργαζόμενους θέλει μόνο υποταγή.
Η μοναδική δράση που υπολογίζουν οι εργοδότες είναι η συλλογική δράση και η συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους εργασίας, με αιτήματα και πλαίσιο δράσης τέτοιο που να σπάει την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας και να δημιουργεί προϋποθέσεις για το αυτονόητο, δηλαδή την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, την κατοχή του πλούτου από αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενε καταναλωτή
Ζητάμε τη συμπαράσταση σου να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα JUMBO, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ