24 Απρ 2012

1Η ΜΑΗ 2012


Η 1Η Μάη είναι η μέρα που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς αγώνες και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο.

Σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Σήμερα στον κλάδο μας οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη εργασία, οι μειώσεις μισθών, η τρομοκρατία, η μαζική φτώχια, είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.

Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγούμενων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής .

Αυτόν το ¨ρεαλισμό¨ προσπαθούν να επιβάλουν στους εργαζόμενους του κλάδου μας η εργοδοσία στα CARREFOUR, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ, ΑΤΤΙΚΑ, ΦΩΚΑ, HONDOS, ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ, SPRIDER, BENETTON, PRAKTIKER, ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟ, LIDL και σε εκατοντάδες ακόμα επιχειρήσεις, επιβάλλοντας στους εργαζόμενους να πιστέψουν ότι είμαστε κόστος και να αποδεκτούμε μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων μας.

Τον ¨ρεαλισμό¨ του κεφαλαίου και των πολυεθνικών προσπαθεί να μας επιβάλει και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ, πλειοψηφία στην Ομοσπονδία ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) που έχει συμφωνήσει με τους εργοδότες να υπογράψουν σύμβαση με μειώσεις μισθών .

Σε αυτό το ¨ρεαλισμό¨ εμείς απαντάμε:

• Να δυναμώσει τώρα ο αγώνας για κλαδική σύμβαση που θα εμποδίζει τη σφαγή στα μεροκάματα και τους μισθούς.

• Να δυναμώσει η οργανωμένη αντίθεση στα χαράτσια και τη φοροληστεία.

• Να συσπειρωθούμε στο κλαδικό μας σωματείο και να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς μαζί με το σωματείο μας με σωματειακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα.

• Να καταργήσουμε τους κυβερνητικούς εργοδοτικούς συνδικαλιστές στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ), που είναι δυνάμεις που δουλεύουν για την υποταγή των εργαζομένων στα στρατηγικά σχέδια της εργοδοσίας.



Με απόφαση Δ.Σ. ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στην απεργία της 1ης Μάη, σε συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ στις 10 το πρωί.

Να πολλαπλασιαστούν οι ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΕΣ, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα τους.

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ

ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ



Για τη συμμετοχή μας στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση θα υπάρχει πούλμαν στην Πλ. Καραϊσκάκη, στάση ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείο, στις 8.15 το πρωί για να μας μεταφέρει στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.