7 Δεκ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως ντήλερ των πολυεθνικών, η τρικομματική κυβέρνηση αφού σάρωσε με νόμο στη Βουλή ότι εργατικό δικαίωμα είχε κατακτηθεί μέχρι τώρα με αγώνες και αίμα, προχωράει στην εφαρμογή της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και 67 ωρών.


Με αφορμή για άλλη μια χρονιά το ωράριο των εορτών ετοιμάζει νομοσχέδιο για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές με στόχο βεβαίως την εξόντωση και το πλήρες ξεζούμισμα χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων αλλά ταυτόχρονα και χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που θα τους οδηγήσει μαζικά σε ¨λουκέτο¨.

Τα αίολα επιχειρήματα περί εξυπηρέτησης των καταναλωτών έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια από την ίδια τη ζωή, εφόσον και η ίδια η κυβέρνηση έχει στοιχεία ότι το 31% του λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, αποτέλεσμα βέβαια των χρόνιων πολιτικών σκληρής λιτότητας και ξεζουμίσματος του Ελληνικού λαού.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία εμπορίου και υπηρεσιών όχι μόνο δηλώνουμε την αντίθεση μας αλλά θα προχωρήσουμε σε όλες τις μορφές δράσης για να μην εφαρμοστεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας.


Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί σε παναττική σύσκεψη κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εμπορίου και υπηρεσιών και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων

την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα

στα γραφεία του συλλόγου Αγ. Φιλοθέης 5β – Πλ. Μητροπόλεως,

για κοινή δράση ενάντια στη μεθόδευση για κατάργηση της Κυριακής αργίας.



Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να είναι σε επαγρύπνηση για να απαντήσουμε με κινητοποιήσεις στην απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης.

Το πάγιο αίτημα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, και θα το διεκδικήσουμε αγωνιστικά.



ΤΟ Δ.Σ.