3 Δεκ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ EXTRA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η εργοδοσία στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA σας επέβαλε μειώσεις μισθών εκμαιεύοντας με τρομοκρατικά διλλήματα την υπογραφή σας και τη συναίνεση σας.

Μέσα σε όλα τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε η εργοδοσία ήταν ότι η εταιρεία δεν πάει καλά και εμείς ως εργαζόμενοι πρέπει να βάλουμε πλάτη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και επίσης ότι με τις μειώσεις μισθών η εργοδοσία ¨θα αποφύγει¨ τις απολύσεις .

Και μειώσεις μισθών έγιναν και απολύσεις εργαζομένων γίνονται καθημερινά.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουμε πλέον συσσωρευμένη πείρα και εμπειρία. Όσα χρόνια η εταιρεία ομολογούσε τα κέρδη της δεν τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους, τώρα που η εταιρεία λόγω της καπιταλιστικής κρίσης έχει μειώσεις στο ποσοστό κέρδους της, μας επιβάλει σε μας τους εργαζόμενους θυσίες, δηλαδή να υποστούμε εμείς οι εργαζόμενοι μείωση στη ζωή μας και τα δικαιώματα μας.

Πρέπει να σπάσουμε το φόβο και να δείξουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουμε οι εργαζόμενοι, να ακολουθήσουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, δουλεύουμε σκληρά και απαιτούμε σεβασμό η ζωή και ο αγώνας είναι μπροστά μας, ο εργαζόμενος που δέχεται τρομοκρατία και εξευτελισμούς χωρίς να αντιδρά και να μάχεται είναι ο χαμένος.

Σας καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσετε συλλογική, μαχητική και αγωνιστική απάντηση στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.



Συμμετέχουμε όλοι στη στάση εργασίας που αποφάσισε η Γενική σας Συνέλευση για την Τρίτη 4 Δεκέμβρη και ώρα 8 το πρωί με 1 το μεσημέρι, ενάντια στις μειώσεις μισθών και στις τρομοκρατικές απολύσεις.

Τα κλαδικά σωματεία Αθήνας, Πειραιά, ‘Ελευσίνας συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα σας γιατί είναι αγώνας που δίνει ο κλάδος μας.

Μην πέσετε στην παγίδα της αναμονής και της αυταπάτης ότι η εργοδοσία ¨θα φοβηθεί¨ τη νομική και δικαστική οδό και την παθητική στάση.

Η εργοδοσία είναι αδύναμη όταν έχει απέναντι της οργανωμένους και αποφασισμένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους εργαζόμενους.

Ας πάρουμε παράδειγμα και κουράγιο από τους συναδέλφους μας στα ΙΚΕΑ, στο NOVOTEL, στη FORTHNET και σε κάθε χώρο εργασίας που οι εργαζόμενοι σπάνε με τον αγώνα τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία.

Όταν δίνουμε μια μάχη μπορεί και να χάσουμε, μάχες που δεν δώσαμε ποτέ είναι χαμένες από χέρι.



ΤΑ Δ.Σ.