5 Ιουλ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 8 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




Συνάδελφε εμποροϋπάλληλε, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι

Κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ μέσα στο κατακαλόκαιρο φέρνουν νέο νομοσχέδιο σκούπα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.


 Συζητούν για νέα μέτρα με κύριο στόχο να δώσουν νέο πλήγμα στους κλαδικούς μισθούς, στα επιδόματα, στις συντάξεις με στόχο να πέσουν στον κατώτερο μισθό και αυτός με τη σειρά του να πάει ακόμα παρακάτω.

 Συζητούν και προωθούν την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας, ελαστικό 10ωρο, την πλήρη εφαρμογή της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.

 Συζητούν για απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!

 Συζητούν για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!

 Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και την λήψη απόφασης για απεργία.

Οι συντάξεις και η στοιχειώδης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο νέων περικοπών. Την ίδια στιγμή που μειώνουν την τιμή του ρεύματος στους βιομήχανους και τους δίνουν νέες φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα μέσω προγραμμάτων, κυνηγούν τους εργαζομένους με νέους φόρους και κατασχέσεις σπιτιών για ψίχουλα.

Όλα τα παραπάνω συνδέονται με την ¨ανάπτυξη¨ και την ¨ανταγωνιστικότητα¨ των επιχειρήσεων και στηρίζονται στα κόμματα της Ε.Ε. αλλά και στις προδοτικές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργάνων που έφτασαν στο σημείο να υπογράψουν το σφαγιασμό των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων με υπουργική απόφαση.

Ήδη η εργοδοσία στο εμπόριο προετοιμάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν αυτά τα μέτρα με μοιρολατρία, σπέρνοντας την τρομοκρατία και επιβάλλοντας το ιδεολόγημα περί ¨αναποτελεσματικότητας των αγώνων¨, ή ακόμα κι το ιδεολόγημα του ¨καλού¨ και του ¨κακού¨ εργοδότη.

Στο χώρο των Σούπερ Μάρκετ που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα δηλ. εξαγορά μικρότερων επιχειρήσεων από μεγαλύτερες επιχειρήσεις, δεν αλλάζει το εργασιακό καθεστώς προς το καλύτερο.

Τα Σούπερ Μάρκετ ΔΟΥΚΑΣ εξαγοράστηκαν από την εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, και αυτά όχι στο σύνολο τους.

Κάποιοι εργαζόμενοι από τα Σούπερ Μάρκετ ΔΟΥΚΑΣ θα βρεθούν στην ανεργία, κάποιοι άλλοι θα δουλεύουν πλέον στο νέο εργοδότη, χωρίς όμως να γνωρίζουν με ποια εργασιακή σχέση, τι ωράριο εργασίας, τι μισθό.

Σε αρκετά καταστήματα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ οι εργαζόμενοι ήδη δουλεύουν 6ήμερο και σπαστό ωράριο, και υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο εργοδοτικό (μέλη του Δ.Σ. του σωματείου είναι διευθυντικά στελέχη του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ που στις εκλογές της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του ΕΚΑ κατεβαίνουν με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) και το σωματείο αυτό σε συνεργασία με τον εργοδότη προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση του Επικουρικού Ταμείου των εργαζομένων

Στους εργαζόμενους στα ΙΚΕΑ μοιράστηκε ανυπόγραφη επιστολή από μέλη του Δ.Σ. του σωματείου στα ΙΚΕΑ κατ΄ εντολή της εργοδοσίας , στην οποία επιστολή λοιδορεί τους εργαζόμενους που προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στη μείωση των μισθών τους τον προηγούμενο Νοέμβρη και κατασυκοφαντεί το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και το ΠΑΜΕ με προφανή στόχο να σπάσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης που έχουν οι εργαζόμενοι με το κλαδικό τους σωματείο.

Παρόμοια ανακοίνωση με περιεχόμενο αντίστοιχο κυκλοφόρησε και η πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ EXTRA , πλειοψηφία που καθοδηγείται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) στην οποία ανακοίνωση έβγαζαν χολή για τους συναδέλφους απεργούς στο Σούπερ Μάρκετ EXTRA στο Λαύριο.

Ενάντια στην επίθεση κυβέρνησης, μεγαλοεργοδοτών και κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, σπάμε το φόβο, προετοιμαζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των αντιλαϊκών αντεργατικών νόμων.


 Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

 Μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας. Όχι στην κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

 Σταθερό ωράριο, με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όλες οι συμβάσεις για ωρομίσθιους και μερικώς απασχολούμενους να μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με 8ωρο εργασίας.

 Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.

 Κάτω οι φόροι

 Αποδέσμευση από την ΕΕ

 Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.



ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 8Μ.Μ.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ

ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ ΩΡΑ 7.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ