23 Απρ 2014

1η ΜΑΗ 2014 – ΑΠΕΡΓΙΑ
15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ – ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ  10  ΤΟ ΠΡΩΙ
ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, νέοι & νέες
Η εργατική πρωτομαγιά γεννήθηκε από την πάλη της εργατικής τάξης για τη διεκδίκηση της 8ωρης εργασίας.
Οκτώβρης 1884, πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο το συνέδριο της Αμερικάνικης Ομοσπονδίας των εργατικών ενώσεων και υιοθετήθηκε το αίτημα 8-8-8 δηλαδή οκτώ ώρες δουλειά, οκτώ ώρες ανάπαυση, μόρφωση, ψυχαγωγία, οκτώ ώρες ύπνος.
1η Μάη 1886, γενική απεργία των εργατών μέχρι ικανοποιήσεως αυτού του ανθρωπιστικού αιτήματος.
Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών στο Σικάγο, μας καλούν να δημιουργήσουμε εμείς, η εργατική τάξη, τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.
Εκατόν είκοσι οκτώ χρόνια μετά την Πρωτομαγιά των εργατών στο Σικάγο, έχουμε τον ένα και μοναδικό ένοχο που μας τσακίζει τη ζωή, τον καπιταλισμό, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τα μονοπώλια.
Θυμήσου, ήσουν εργαζόμενος και σε μετέτρεψαν σε απασχολήσιμο, δούλευες 8ωρο, τώρα σε έχουν κάνει ¨λάστιχο¨ , ο μισθός σου είναι χαρτζηλίκι, ζεις στην απόγνωση και την ανασφάλεια, σου κατήργησαν την Κυριακή αργία, και το δικαίωμα σου στον ελεύθερο χρόνο.
Τα μονοπώλια βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά, σε οδηγούν στην ανεργία και την εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν και να μεγαλώσουν τα κέρδη τους.
Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΔΕΙΞΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ
Οργανώσου στο σωματείο του κλάδου σου, βάλε φραγμό σε αυτούς που έχουν στόχο να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα, στάσου όρθιος, πάρε στα χέρια σου τη ζωή σου έλα στο κλαδικό σου σωματείο, να μετατρέψουμε την οργή και την αγανάκτηση, σε ορμητικό αγωνιστικό ποτάμι αντίστασης που θα γκρεμίσει μνημόνια και αφεντικά , δεν είσαι μόνος σου.
Ανήκεις στην εργατική τάξη, στην τάξη του παρόντος και του μέλλοντος, έχουμε σύμμαχο στο εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, έχουμε κτίσει την κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Στείλε στον αγύριστο τον παλιό και νέο εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό που σε σπρώχνουν στην μοιρολατρία αφού έχουν ως σημαία ¨την ταξική συνεργασία¨ .
Η αστική τάξη, η μεγαλοεργοδοσία, δεν είναι συνέταιροι μας, είναι αντίπαλοι και εχθροί μας.
Οι κυβερνητικοί –εργοδοτικοί συνδικαλιστές, όσες φορές και αν αλλάξουν τα ονόματα των παρατάξεων  τους, η στρατηγική τους είναι ίδια, υποταγή στα αφεντικά τους, για να μπορούν να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους χωρίς εμπόδια. 
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ - ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Παλεύουμε σήμερα, ανοίγουμε δρόμο για ένα ελπιδοφόρο αύριο, για 40ωρο, 5θήμερο, 8ωρο για σταθερή μόνιμη δουλειά, για Κυριακή αργία για όλα τα καταστήματα, όλο το χρόνο, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 920 ευρώ κατώτερο μισθό.
ΑΠΕΡΓΙΑ 1Η ΜΑΗ 2014 – ΣΥΝΤΑΓΜΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ