10 Απρ 2014

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
      ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ OIYE
Email: pgey2010@gmail.com  site: www.ey-pamehellas.gr

Αθήνα 7/4/2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΙΥΕ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ !!!!!!!!!!

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Η πλειοψηφία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ- ΕΜΕΙΣ), κάλεσε σε σύσκεψη σωματείων την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 για να συζητήσουν την προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιείται στις 9 Απρίλη 2014,  και για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 13/4/2014.
Η τοποθέτηση τόσο της προέδρου της Ομοσπονδίας (ΕΜΕΙΣ) αλλά και του γραμματέα της Ομοσπονδίας (ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) κινήθηκε στο ίδιο τέμπο, ότι για όλα φταίει μόνο η ¨δικομματική κυβέρνηση Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ  η ¨νεοφιλελεύθερη  τρόικα,¨ οι δανειστές.
Κανείς από τους εκπροσώπους αυτών των παρατάξεων, «πως θα μπορούσε άλλωστε», δεν είπε κουβέντα, για τα μονοπώλια, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους με τους οποίους και οι ίδιοι συνεργάζονται και αποτελούν σημαντικό βραχίονα του μηχανισμού τους.
Κρύβουν ότι τα μονοπώλια και η μεγαλοεργοδοσία έχουν την κύρια ευθύνη, που έχουν ρημάξει την ζωή χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο, τις υπηρεσίες, την καθαριότητα με τις ατομικές συμβάσεις, τις χιλιάδες απολύσεις, την απληρωσιά που φτάνει και τους 6 μήνες, τις στρατιές των ανέργων που δημιουργούν για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις τους και ότι για αυτούς δουλεύουν κυβέρνηση, Ε.Ε.
Γενικώς και αορίστως καλούν στην πανελλαδική απεργία 9 Απρίλη, χωρίς κανένα πλαίσιο, χωρίς να «τραβάνε και κανένα ζόρι», για την οργάνωση, την προετοιμασία της, είναι ενδεικτικό ότι μοναδική φορά που έγινε αναφορά σε απεργιακή κινητοποίηση ήταν για την Κυριακή  13 Απρίλη που λειτουργεί το εμπόριο.
Στην σύσκεψη πήραν μέρος σωματεία του εμπορίου, των υπηρεσιών, της καθαριότητας, και σωματεία που εκφράζουν τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό από τον χώρο των Σ/Μ (ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ).  
Η πλειοψηφία αυτών των σωματείων που εκφράζουν τον παλιό και τον νέο εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, είναι μονίμως απεργοσπάστες, δεν έχουν καλέσει ποτέ σε γενική συνέλευση τους εκατοντάδες εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν, για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που είναι η Συλλογική Σύμβαση, το ωράριο εργασίας, οι συνθήκες εργασίας, οι μειώσεις των μισθών, η απληρωσιά, και ένα σωρό άλλα ζητήματα που ταλανίζουν τη ζωή μας μέσα και έξω από το χώρο εργασίας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια αυτών των σωματείων αποτελούνται από διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων που κατεβαίνουν με τα ψηφοδέλτιο του ΜΕΤΑ(ΑΥΤ.ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΣΥΡΙΖΑ) στα συνέδρια της ΟΙΥΕ, του ΕΚΑ, της ΓΣΕΕ.
Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και αυτά τα σωματεία με όλους τους τρόπους επιδιώκουν να συγκαλύψουν την πραγματική ουσία της γραμμής τους μέσα στο εργατικό  κίνημα που δεν είναι άλλη από την γραμμή υποταγής και προσαρμογής των εργαζομένων στις εγκληματικές πολιτικές των μονοπωλίων, της Ε.Ε, των κυβερνήσεων, στο όνομα του ρεαλισμού.
Υπονομεύουν ανοικτά την οργάνωση των εργαζομένων και τις απεργιακές κινητοποιήσεις που οι ίδιοι αποφασίζουν, υπονομεύουν με όλους τους τρόπους την απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Απρίλη, τόσο ως στελέχη της ΓΣΕΕ όσο και ως στελέχη της ομοσπονδίας.
Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και για την απεργία την Κυριακή 13 Απρίλη, μία κλαδική απεργία που υποτίθεται πως πραγματοποιείται ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές το χρόνο.

Η Δ.Α.Σ., καλεί όλους τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας στις 9 Απρίλη, να συμμετέχουν στη κλαδική απεργία στις 13 Απρίλη με αιτήματα:

v     Από τις επιχειρήσεις που εξαγοράστηκαν ή συγχωνεύτηκαν να μην γίνει καμιά μείωση στους μισθούς, καμιά απόλυση, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει την δουλειά του, άμεση καταβολή όλων των ωφειλούμενων δεδουλευμένων.
v     Άμεση υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς.
v     Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
v     Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
v     Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως ημέρα αργίας για όλα τα καταστήματα, για όλο το χρόνο.

            ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ :

·        Να απαντήσουμε με οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με δυνάμωμα των συνδικάτων, να γίνουν πιο δυνατοί οι εργαζόμενοι απέναντι στους εργοδότες τα κόμματά τους και το κράτος τους.
·        Με μέτωπο ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Έξω οι εργοδοτικοί, οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές, τα τσιράκια των εργοδοτών και του κράτους από τα συνδικάτα. Δυνατό ΠΑΜΕ παντού.




                                                                                       
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ