8 Απρ 2015

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
                ΘΕΜΑΤΑ: 1.ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
                             2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
                             3. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Συναδέλφισσες συνάδελφοι, νέες και νέοι, εργαζόμενες μητέρες, απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, άνεργοι και άνεργες του κλάδου
Με την συμμετοχή μας στην Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του σωματείου την Κυριακή 26 Απρίλη 2015 και την ψήφο μας στις εκλογές του, συμβάλλουμε για να γίνει το σωματείο μας πιο μαζικό και πιο ικανό, να παρεμβαίνει στον κλάδο. Ενισχύουμε την προσπάθεια του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας για την οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Δυναμώνουμε το σωματείο μας για  τις μάχες  ενάντια στις επιδιώξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και της κυβέρνησης για νέα αντιλαϊκά μέτρα. Ενάντια στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις μειώσεις των μισθών μας, την απλήρωτη εργασία, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την ανεργία, την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.
           Η κατάσταση την οποία σήμερα ζούμε μας αποδεικνύει πως όλα τα προβλήματα συνεχίζουν, είναι εδώ! Γιατί είναι τα  αποτέλεσματα της κρίσης, της οικονομίας που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων.  Δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι, που αρκετά μάτωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζουν να ματώνουν.  Η κρίση  γεννήθηκε από το κέρδος και το τεράστιο πλούτο που συγκεντρώνεται στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεργοδοτών και μονοπωλίων. Πλούτος που παράγεται  με τον ιδρώτα των εργαζόμενων και καρπώνονταν οι εργοδότες και τα μονοπώλια.
       Συναδέλφισσα, συνάδελφε, εργαζόμενη μητέρα, απλήρωτε εμποροϋπάλληλε, νέε και νέα, άνεργε εμποροϋπάλληλε
Μην περιμένεις άλλο! Μη δίνεις άλλο πίστωση χρόνου.  Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  έχει ήδη υπογράψει νέα αντιλαϊκά μέτρα που συνοδεύουν τη συμφωνία της 20 Φλεβάρη.  Θα ακολουθήσει και άλλη συμφωνία τον Ιούνη, επί της ουσίας νέο μνημόνιο. Κάθε συμφωνία με την ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ θα συνοδεύεται με νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, ειδικά σε ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Μην έχεις καμιά εμπιστοσύνη σε όσα σου λένε τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Οι διαβεβαιώσεις που δίνουν είναι ότι ο λαός θα συνεχίσει να ματώνει μια ζωή, για να αποπληρώνει ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο ίδιος. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι στόχος για τα κέρδη των επιχειρηματιών και όχι για τη ζωή των εργαζομένων. Για εμάς υπόσχονται ψίχουλα, δίνουν ακόμα λιγότερα από όσα λένε, για να διαχειριστούν τις πιο ακραίες μορφές φτώχιας.  Ταυτόχρονα παίρνουν μέτρα για να πάρουν από τη τσέπη μας μέχρι και τη τελευταία δεκάρα από το άγριο χαράτσωμα στις εφορίες που μας έχουν επιβάλει ενώ έχουν προχωρήσει σε  έναν άγριο εσωτερικό δανεισμό. Ήδη μπαίνει χέρι σε διαθέσιμα και αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων, Οργανισμών του Δημοσίου, σε χρήμα που προοριζόταν για την κάλυψη λαϊκών αναγκών.     
 Στον κλάδο μας οι επιχειρήσεις προχωρούν σε νέες μειώσεις μισθών για τους εμποροϋπαλλήλους, σε νέες απολύσεις, θέλουν εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα  που θα δουλεύουν με πλήρως απελευθερωμένα ωράρια  που θα πηγαίνουν για δουλειά και τις Κυριακές.  Μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ειδικότερα Σούπερ Μάρκετ και ένδυμα υπόδηση, μέσα στην πιο βαθιά κρίση έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη τους που είναι αποτέλεσμα της  δραματικής μείωσης του μισθού εκατοντάδων χιλιάδων συναδέλφων, που είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς (20 μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο HONDO), της ανασφάλιστης εργασίας, της σκληρής εντατικοποίησης, της εκ περιτροπής εργασίας , του 3ωρου και 4ωρου που εργάζεται 9ωρο, των 5μηνων προγραμμάτων ΕΣΠΑ και voucher, της κατάργησης της Κυριακής αργίας και της εργάσιμης εβδομάδας των 7 ημερών και των 68 ωρών.
     Οι πολυεθνικές απαιτούν συνέχεια τη μείωση του μισθού εργασίας των εργαζομένων στο εμπόριο, την πιο γρήγορη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του μεγάλου κεφαλαίου και την εξαφάνιση των μικρών, στο όνομα της βελτίωσης της ¨ανταγωνιστικότητας¨ , δηλ. στο όνομα του αδυσώπητου ανταγωνισμού μεταξύ των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση του μεγαλύτερου δυνατού κέρδους και μεριδίου της αγοράς. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων οδηγεί παντού σε χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων και δεν επιτρέπεται να έχουμε την αυταπάτη, να περιμένουμε να αλλάξει η ζωής μας μέσα από τη ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Αυτή  εξασφαλίζεται με την ένταση της δικής μας εκμετάλλευσης.
             Απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα μία απάντηση υπάρχει, ενίσχυση του κλαδικού σωματείου, της δύναμης σου, που θα συμβάλει ακόμα περισσότερο στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Απομόνωσε τις  συνδικαλιστικές ηγεσίες ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΜΕΙΣ (πρώην ΠΑΣΚΕ) που με την στάση και την υπογραφή τους στηρίζουν τις επιδιώξεις της εργοδοσίας, στήνουν εργοδοτικά και διασπαστικά σωματεία, βάζουν φρένο στις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και τους οδηγούν στη μοιρολατρία.
Έχεις μια επιλογή!  Του συλλογικού αγώνα μαζί με το σωματείο σου. Να οργανώσουμε την πάλη τους μέσα στους χώρους δουλειάς για την  ανάκτηση των απωλειών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, για τη κατάργηση των αντεργατικών μέτρων, για να εμποδιστούν νέα μέτρα που προετοιμάζονται στις λίστες της κυβέρνησης και ζητούν οι μεγαλοεργοδότες. Για να συνεχίσουμε πιο δυνατά τον αγώνα που οργανώσαμε όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στην απελευθέρωση του ωραρίου, στο μέτωπο της Κυριακάτικης Αργίας. 
Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, είτε εργαζόμενο είτε άνεργο να συμμετέχει στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση για να ενισχύσει τη δράση του σωματείου του με αιτήματα:
·        Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο, να νομοθετήσει τώρα η κυβέρνηση την κατοχύρωση της .
·        Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθέρωσαν το ωράριο.
·        40ωρο-8ωρο-5θήμερο με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
      Με την συμμετοχή μας στις μαζικές διαδικασίες του σωματείου ενισχύεται και η κοινή πάλη των εργαζομένων και των αυτοαπασχολουμένων ενάντια στις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
            ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ10.30 ΤΟ                 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 
ΑΓ. ΦΙΛΟΘΕΗΣ 5Β-ΠΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ.

                  Απαραίτητη η αστυνομική σας ταυτότητα
                  για την εκλογή   Εφορευτικής Επιτροπής

ΤΟ Δ.Σ.