14 Απρ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους, τους απλήρωτους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ωρομίσθιους, τους εργαζόμενους με προγράμματα ΕΣΠΑ και voucher τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους του κλάδου, στην παράσταση διαμαρτυρίας  που διοργανώνουμε Συνδικάτα και Ομοσπονδίες, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29 ) την Τετάρτη 15 Απρίλη στις 11 το πρωί, την ώρα που είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των ¨κοινωνικών εταίρων¨ με τον Υπουργό Εργασίας για τα θέματα του κατώτατου μισθού και των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Η συγκυβέρνηση πουλάει στους εργαζόμενους ¨νομοθετικές παρεμβάσεις¨ χωρίς σε καμμία περίπτωση να αποκαθιστά τις τεράστιες απώλειες που έχουμε υποστεί όλοι οι εργαζόμενοι στους μισθούς μας τα χρόνια της κρίσης, παράλληλα αφήνει στο απυρόβλητο όλο το αντεργατικό πλαίσιο και τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις που επιβλήθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η κυβέρνηση αποδέχεται όλες τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης που στον κλάδο μας κάνουν θραύση και για το ζήτημα της επαναφοράς του κατώτατου μισθού ( Εθνική Συλλογική Σύμβαση) παραπέμπει στο β΄ εξάμηνο του 2016 και αυτό σύμφωνα με τις αντοχές της οικονομίας.
Μπροστά σε αυτές τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να δείξουμε καμμία εμπιστοσύνη καμμία ανοχή.
Στο κλίμα αναμονής που επιχειρεί να καλλιεργήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συσπειρωνόμαστε στα κλαδικά  και επιχειρησιακά μας σωματεία και απαντούμε με τα παρακάτω αιτήματα.
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, 40-ρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Να επανέρθει τώρα σε ισχύ η ΕΣΣΕ με κατώτερο μισθό 751 ευρώ για νέους και παλιούς εργαζόμενους .
·        Υπογραφή κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
·        Ανάκτηση των απωλειών τώρα, ξήλωμα του αντεργατικού-αντιλαϊκού πλαισίου, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΑΠΡΙΛΗ ΩΡΑ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29

ΤΟ Δ.Σ.