24 Φεβ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ -  ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 Η  μαζική, μαχητική Γενική απεργία στις 4 Φλεβάρη , το μεγαλειώδες  συλλαλητήριο 13 Φλεβάρη  δείχνουν   τη δύναμη που έχουν οι εργάτες, η φτωχομεσαία  αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι  των λαϊκών  στρωμάτων αν αποφασίσουν ενωμένοι να παλέψουν απέναντι στον κοινό εχθρό Κυβέρνηση - κεφάλαιο – ΕΕ.
Αυτές οι κινητοποιήσεις αποτελούν  ένα μεγάλο  βήμα  για να μην φτάσει στη Βουλή  το νομοσχέδιο  έκτρωμα το οποίο ισοπεδώνει τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, διαλύει την κοινωνική ασφάλιση.
Η επιτυχία τους αποτελεί ουσιαστικό βήμα στη ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και παρακαταθήκη για τα επόμενα βήματα, για την κλιμάκωση του αγώνα μας. Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα ενάντια στο μαύρο μέτωπο όσων σήμερα πλουτίζουν σε βάρος μας.

Είμαστε  σε ετοιμότητα, οι εξελίξεις στον κλάδο του εμπορίου είναι ραγδαίες και αφορούν την απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας, κλεισίματα καταστημάτων, μειώσεις μισθών όπως γίνεται αυτή την περίοδο στη ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει κάτεργα, τα δικαιώματα μας καταστρατηγούνται συνεχώς στο βωμό της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων.  Στόχος τους είναι να μειώσουνε ακόμα παραπέρα  την τιμή της εργατικής μας δύναμης.  Ανάπτυξη και κερδοφορία για το κεφάλαιο, φτώχια και ανέχεια για εμάς  τους εργαζόμενους. 

Από τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στους αγώνες
θα εξαρτηθεί η έκβαση της μάχης!

Δυναμώνουμε τη πάλη μας  με αισιοδοξία και μαχητικότητα . Τις  επόμενες ώρες και μέρες, να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε κατάστημα, σε κάθε αποθήκη του εμπορίου. Μπορούμε ξεπερνώντας  φόβους, απογοητεύσεις και δισταγμούς  οι εμποροϋπάλληλοι με τη σειρά μας να βάλουμε τη δική μας  σφραγίδα στις εξελίξεις.
            Πλέον έχουμε πείρα και εμπειρία δεν μπορούν  να μας ξεγελάσουν. Η επίθεση που δεχόμαστε αφορά το σύνολο της ζωής μας. Το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό έρχεται να προστεθεί  στους προηγούμενους  αντιασφαλιστικούς  νόμους,  στην επίθεση στους μισθούς, στο ωράριο, στις  άθλιες συνθήκες εργασίας , την ανεργία, στο σμπαράλιασμα των συλλογικών συμβάσεων.  

Δεν μπορούν πια να μας κοροϊδεύουν! Δεν υπάρχει καλή και κακή εργοδοσία. Η ανάπτυξη των κερδών τους δεν αφορά τους εργαζόμενους. Οι μεγαλέμποροι και οι μεγαλοεργοδότες με μόνο στόχο την άνοδο της κερδοφορίας τους, προχωράνε συντονισμένα στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων. Τα δικά μας συμφέροντα  είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από  αυτά των εργοδοτών και των μονοπωλιακών ομίλων.

Ενισχύουμε τον  αγώνα κατά της  πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς  ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Κατά της  πολιτικής που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.
         
 Μαζικοποιούμε το κλαδικός μας σωματείο, το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, γινόμαστε μέλη του, συγκροτούμε σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Η συλλογική δράση είναι το όπλο μας .
 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προετοιμαζόμαστε και
 απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!  
αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό
παρά τη γενική κατακραυγή!

Το Δ.Σ.