22 Φεβ 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ EMAIL ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ!
    Ως τέτοια μπορούμε να την εκλάβουμε την ανακοίνωση που εστάλη   μέσω email σε όλα τα καταστήματα της CARREFOUR – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ με την υπογραφή του επιχειρησιακού σωματείου και μάλιστα μέσω του μηχανισμού της εργοδοσίας. Πλήρης ταύτιση με την εργοδοσία!
   Καμία εντύπωση  βεβαίως δεν μας προκαλεί ο κατήφορος της πλειοψηφίας του συγκεκριμένου επιχειρησιακού σωματείου.  Η τακτική και η στάση τους είναι ταυτόσημη με αυτή του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού. Γνώριζε από πρώτο χέρι τα σχέδια της εργοδοσίας από το καλοκαίρι αφού είχε πραγματοποιήσει δύο συναντήσεις και  το απέκρυπτε από τους εργαζόμενους.  Κουβέντα δεν έχει βρει να πει για τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την επίθεση που δέχονται οι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Ούτε  συζήτηση για οργάνωση της πάλης των εργαζομένων απέναντι σε αυτή την επίθεση. Αρκούνται σε μια γενικόλογη υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.
    Αντιθέτως όλο το προηγούμενο διάστημα λειτούργησαν πυροσβεστικά στις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις είχαν οι εργαζόμενοι, έβαλαν πλάτη στην επίθεση της εργοδοσίας. Η ανακοίνωση καλεί τους εργαζόμενους να κοιμούνται ήσυχοι εφόσον το σωματείο εγγυάται τα δικαιώματα τους, κάτι που το έχει αποδείξει στο παρελθόν και το αναγνωρίζει ακόμα και η εργοδοσία !!!!  Κατηγορεί για άλλη μια φορά τα κλαδικά σωματεία και καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν μακριά από αυτούς που, όπως λέει,   διαφωνούν με την συμφωνία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ γιατί εκφράζουν άλλα συμφέροντα. Τέτοια χυδαιότητα
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά τη στάση και δράση των κλαδικών σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απέναντι στον κάθε εργοδότη όπως είναι ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ο ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  και όσοι καταργούν τα δικαιώματα μας.  Αυτοί πρέπει να απολογηθούν απέναντι στους χιλιάδες συναδέλφους για τη στάση που κρατάνε με την ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. 
   Είναι πρόκληση  η στάση που κρατά η πλειοψηφία του Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου που ως φερέφωνο της διαβεβαιώνει ότι η εργοδοσία θα διασφαλίσει τα εργασιακά μας δικαιώματα και μας καλεί σε εφησυχασμό. Αλήθεια δεν βλέπουν τους δεκάδες απολυμένους συναδέλφους, τα λουκέτα και την εικόνα εγκατάλειψης  στα μαγαζιά;

  Η δράση τους αρχίζει και τελειώνει στο να κατηγορούν τα κλαδικά σωματεία και το Π.Α.ΜΕ. που καλούν σε οργάνωση και πάλη των εργαζομένων απέναντι στις απολύσεις , τις μειώσεις και την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς.
   Μπορούμε όμως να συμφωνήσουμε σε ένα πράγμα  με την πλειοψηφία της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου. Καμία σχέση δεν έχουν αυτοί οι συνδικαλιστές με τα κλαδικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Για αυτά τα σωματεία η ταξική  πάλη, η οργάνωση και η αγωνιστική κατεύθυνση δεν είναι ωραίες λέξεις για ανακοινώσεις, είναι σχέδιο δράσης, παρεμβάσεων, συλλογικών διαδικασιών, καθημερινός αγώνας   για να δυναμώσει η πάλη των εργαζόμενων.   
  Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ :
Ø Να πυκνώσει τις γραμμές του κλαδικού σωματείου. Να ανέβει η οργάνωση των συναδέλφων στα σωματεία.
Ø Να συγκροτήσουμε σωματειακές επιτροπές του κλαδικού σωματείου σε κάθε κατάστημα, σε κάθε περιοχή
Ø Να μπεί μπροστά και να  οργανώσει τη συζήτηση, τη συνέλευση  στο κατάστημα που εργάζεται.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Το Δ.Σ.