13 Απρ 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης στην οποία εργαζόμαστε. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την διεύθυνση προς εμάς εκτός κάποιων δημοσιευμάτων που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αναφέρουν πως η επιχείρηση θα κλείσει.
    
Δεν πρέπει να αφήσουμε χώρο και χρόνο στην εταιρία να υλοποιήσει ανενόχλητα τους σχεδιασμούς της. Ήδη η εργοδοσία έχει κλείσει καταστήματα, έχει βάλει 70% εκπτώσεις σε εκθεσιακά προϊόντα στα καταστήματα που σκοπεύει να κλείσει τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα βγάζει σε υποχρεωτικές άδειες συναδέλφους μας. 

Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε θεατές και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις παθητικά, είναι εξελίξεις που αφορούν την ζωή μας, την δουλειά μας, τους μισθούς μας. Πρέπει να πάρουμε τα μέτρα μας, να οργανώσουμε την πάλη μας. 

Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της και να αυξήσει την κερδοφορία της προχώρησε σε μειώσεις μισθών, σε απολύσεις. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μας ζητήσει να προσφέρουμε το μισθό ενός μήνα για να συμβάλλουμε  με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της εταιρίας! 

Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι να είμαστε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Να έρθουμε σε επαφή με τα κλαδικά μας σωματεία πανελλαδικά. Μπορούμε να συντονίσουμε την δράση μας με τους συναδέλφους μας στην Θεσσαλονίκη αλλά και στις άλλες πόλεις που υπάρχουν καταστήματα της εταιρίας.

Καλούμε άμεσα την εταιρία να μας ενημερώσει για τις εξελίξεις και τα σχέδια της ,να δεσμευτεί για την εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε κάθε περίπτωση.

Σε πρώτη φάση, απαιτούμε :

Ø  Να μην γίνει καμία απόλυση.
Ø  Nα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
Ø  Να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι που βγήκαν σε αναγκαστική άδεια στη δουλειά τους.

Τη Δευτέρα 11 Απρίλη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργαζομένων της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπάλληλων Αθήνας. Μέσα από την συζήτηση καταλήχθηκε η συγκρότηση επιτροπής αγώνα ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ μας. Αντίστοιχη προσπάθεια έγινε και στην Θεσσαλονίκη με μαζική συμμετοχή εργαζομένων και αντίστοιχη συγκρότηση επιτροπής. Είναι ανάγκη η επιτροπή να ενισχυθεί και με άλλους συναδέλφους από κάθε κατάστημα, να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας.

Προτείνουμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Κυριακή 17 Απριλίου, 6.00μ.μ. για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες μας από δω και πέρα.

Στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Αγ. Φιλοθέης 5β,  Πλ. Μητροπόλεως .
Τηλ. επικοινωνίας : 210-3232463, 210-3236287
Fax : 2103221089     E-mail : sea1891@otenet.gr