21 Απρ 2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας σε συνεδρίαση του  την Τετάρτη 20 Απριλίου συζήτησε σχέδιο δράσης για το επόμενο διάστημα με κύριο στόχο τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο εμπόριο στην 48ώρη Γενική απεργία  ενάντια στο νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό. Τονίστηκε η ανάγκη να σημάνει συναγερμός, όλες οι δυνάμεις του κλαδικού σωματείου να μπουν στα γεμάτα στη μάχη προετοιμασίας της Γενικής απεργίας παίρνοντας υπόψη   τις  ραγδαίες εξελίξεις στον κλάδο. Το επόμενο διάστημα οι εμποροϋπάλληλοι οργανωμένα , συλλογικά και μέσα από μαζικές διαδικασίες χρειάζεται να καταδικάσουν την πολιτική αυτή που για να εξασφαλίσει κέρδη για το κεφάλαιο συνεχώς τους εξαθλιώνει. Το χτύπημα στα  ασφαλιστικά μας δικαιώματα, η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η πλήρης  διάλυση των εργασιακών σχέσεων, οι απολύσεις, η απληρωσιά , η εντατικοποίηση της εργασίας  μας οδηγούν στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ –Ε.Ε ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

      Για  το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας επισημάνθηκε  η ανάγκη οι εμποροϋπάλληλοι να παλέψουν, να μην παραιτηθούν από το αίτημα   για Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας  και αποφασίστηκε  η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία για το εμπόριο Κυριακή 24 Απριλίου την οποία κήρυξε η ΟΙΥΕ. Επίσης έγινε  συζήτηση για την προετοιμασία εορτασμού της Πρωτομαγιάς 8 Μαΐου και το ιδιαίτερο περιεχόμενο που αποκτά στις σημερινές συνθήκες .
Το Δ.Σ. αποφάσισε:
Ø Την συμμετοχή στην  πανελλαδική απεργία για το εμπόριο Κυριακή 24 Απριλίου και συγκέντρωση 11π.μ. στα γραφεία του σωματείου.     
Ø Τη διεξαγωγή ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ  του σωματείου 22 Μαΐου, 10.30 π.μ .
Ø Τη συμμετοχή στη απεργία και απεργιακή συγκέντρωση – συναυλία , 8 Μάη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ,10.30 για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς.
Ø Την κάλυψη του πλάνου του σωματείου  στα πλαίσια της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης  του ΠΑΜΕ τους μήνες Μάη - Ιούνη. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας  ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΜΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την υπερκάλυψη του πλάνου της οικονομικής.

Το Δ.Σ.