9 Ιουν 2016

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στα καταστήματα  και τις αποθήκες ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 
Αγαπητοί καταναλωτές
Τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του εμπορίου, οι επιτροπές αγώνα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καταγγέλλουν την εκδικητική-καταχρηστική απόλυση του συν/φου οδηγού, γεν. γραμματέα του Σωματείου Οδηγών Πέτρου Αντζούς από την ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ

Η πολυεθνική ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ έχει σκάσει από τα κέρδη ακόμα και στη περίοδο της κρίσης. Κέρδη που προέρχονται από τη βαριά εκμετάλλευση των χιλιάδων εργαζομένων στην πολυεθνική, από τα 3ώρα, 4ώρα και τα διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, την αξιοποίηση εργαζομένων μέσω δουλεμπορικών στις αποθήκες. Την αύξηση των τιμών στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.   

Η εργοδοσίας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και γενικότερα όλοι οι  μεγαλοεργοδοτες σμπαραλιάζουν  εργασιακές σχέσεις, πετσοκόβουν  μισθούς, εντατικοποιούν την εργασία, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που τους έχει εξασφαλίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλες οι προηγούμενες, Θέλοντας  να επιβάλουν σιγή ιχθύος σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτό θα το καταφέρουν μόνο με την απόλυση πρωτοπόρων εργαζομένων ,με την συνδικαλιστική τους δίωξη. Τέτοια είναι η απόλυση του συναδέλφου Ατζους. Αυτή η απόλυση στρέφεται ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους ,ενάντια στην εργατική τάξη και είναι υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση συναδέλφων που στέκονται πρωτοπόρα μέσα στους χώρους εργασίας και παλεύουν για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ με ανυπόστατες κατηγορίες απολύει  συναδέλφους. Επικαλείται την παραγωγικότητα, ληγμένα στα ράφια ,λάθη ταμείου για να στοιχειοθετήσει λόγους απόλυσης. Όποιος συνάδελφος τολμήσει να μιλήσει ,να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ή να μην δεχτεί τις επιπλήξεις από τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, μπαίνει στο στόχαστρο. Θέλουν χώρους δουλείας κάτεργα. Με απύθμενο θράσος η εργοδοσία υποστήριξε ότι οι απολύσεις που έχει κάνει (περίπου 100) είναι λίγες στο σύνολο των εργαζομένων που απασχολεί!

ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΜΌΝΟ Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ      ΚΛΑΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ.

Καθόλου τυχαία δεν είναι η ενέργεια αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, τώρα που η κυβέρνηση κατεδαφίζει την κοινωνική ασφάλιση, επιβάλει βαριά φορολογία και είναι έτοιμη να περάσει το νέο συνδικαλιστικό νόμο και να σαρώσει ότι έχει απομείνει από εργατικά δικαιώματα.
Η παρουσία και η δράση πρωτοπόρων εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς, συναδέλφων που δεν συμβιβάζονται με τη σύγχρονη σκλαβιά που θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες αποτελούν εμπόδιο στους σχεδιασμούς τους. Τους είναι βραχνάς τα  κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που μπαίνουν μπροστά και οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων και θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή.

Σε αυτή τους την προσπάθεια η μεγαλοεργοδοσία ειδικά στα Σούπερ Μάρκετ έχει και συμμάχους "συνδικαλιστές". Έχει στήσει εργοδοτικά επιχειρησιακά σωματεία όπως του ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥ αλλά και το κλαδικό σωματείο των Σούπερ Μάρκετ με στόχο την υλοποίηση αντεργατικών μέτρων (μειώσεις μισθών, απολύσεις, κατάργηση δικαιωμάτων και με τη συναίνεση και με την υπογραφή αυτών των σωματείων), την ενσωμάτωση των εργαζομένων στη στρατηγική και στα σχέδια της εργοδοσίας. Είναι σωματεία παραγωγής αντιπροσώπων που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς δύναμης σε ΓΣΕΕ, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, που η εμφάνιση τους αρχίζει και τελειώνει στις εκλογές τους. Στα Δ.Σ. αυτών των οργάνων εκλέγονται διευθυντικά στελέχη και τσιράκια της εργοδοσίας κυρίως με ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και της Λαϊκής Ενότητας (ΜΕΤΑ). Μέσα σε αυτόν τον βούρκο δεν ¨χωράνε¨ συνδικαλιστές και σωματεία που δε συμβιβάζονται με τη μοιρολατρία, δε σκύβουν το κεφάλι αλλά μπαίνουν μπροστά και παλεύουν για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, με ξεκάθαρο μέτωπο απέναντι σε κράτος και εργοδοσία.   
 Αλήθεια τι κάνει το επιχειρησιακό σωματείο του Βασιλόπουλου μπροστά στην απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή;

Σήμερα είναι ο συνάδελφος ο Πέτρος, αύριο θα είναι η σειρά μας!
 
Καλούμε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο στον ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, κάθε σωματείο, Επιτροπή αγώνα, να καταγγέλλει και να καταδικάσει τη στάση της εργοδοσίας ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, να απαιτήσει την άμεση ανάκληση της απόλυσης.
Καλούμε τους καταναλωτές, τα φτωχά λαϊκά στρώματα που και τα ίδια πέφτουν θύματα των μεγάλων μονοπωλιακών ομιλών όπως είναι η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ που κυριαρχούν στο εμπόριο τροφίμων και διαμορφώνουν τις τιμές και την ποιότητα των βασικών ειδών διατροφής ,να καταδικάσουν τη στάση της συγκεκριμένης εργοδοσίας. Να καταδικάσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες στα ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κλαδικών σωματείων για να παρθεί πίσω η απόλυση. Χρειάζεται συλλογική απάντηση απέναντι σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται ως εργαζόμενους και ως καταναλωτές με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων.


ΤΑ Δ.Σ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣΤ/ΤΩΝ & ΙΔΙΩΤ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΝΩΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓ/ΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΡΓ/ΚΟΥ