20 Ιουν 2016

ΤΡΙΜΗΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΩΝ

 

ΙΟΥΝΙΟΣ – ΙΟΥΛΙΟΣ –ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

ΔΥΝΑΜΩΣΕ  ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ - ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εμποροϋπάλληλους, τους χιλιάδες ανέργους του κλάδου, τους νέους που απασχολούνται μέσω διάφορων προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας (ΕΣΠΑ , VOUCHER, 5μηνα) να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο, να οργανωθούν σε αυτό .
Η  συντονισμένη επίθεση που δεχόμαστε  από την μεγαλοεργοδοσία και το πολιτικό προσωπικό της δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί παρά μόνο με οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα μέσα από το κλαδικό μας σωματείο. Ο  καθένας μόνος του, φοβισμένος, απογοητευμένος  και ανοργάνωτος  δεν είναι λύση είναι βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας!
Ο καθένας μόνος του περιμένοντας ότι κάποιοι άλλοι θα μας λύσουν τα προβλήματα δεν βγάζει πουθενά. Ότι κατακτήσαμε , όσα δικαιώματα  είχαμε και έχουμε είναι αποτέλεσμα συλλογικού και σκληρού αγώνα. Η πάλη των οργανωμένων εργατών είναι που φέρνει αποτέλεσμα.  
 Το σωματείο είναι το όπλο μας και έχουμε υποχρέωση να οργανωθούμε σε αυτό και να συμμετέχουμε στη ζωή και τη δράση του. Να το κάνουμε πιο μαζικό, πιο δυνατό να παλεύει απέναντι σε εργοδοσία και κράτος  για την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών και δικαιωμάτων μας . 
Το σωματείο είναι η δύναμη μας. Αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε  ο καθένας μόνος  του, μπορούμε να το κατακτήσουμε αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας  και αγωνιστούμε για τα συμφέροντα μας. Με αυτό τον τρόπο απαντάμε στις απειλές, στην εργοδοτική τρομοκρατία, την απληρωσιά και τις απολύσεις, στην εντατικοποίηση.
Με τη δύναμη της εργατικής αλληλεγγύης και της ταξικής ενότητας αναμετριέται το σωματείο σου με την εργοδοσία που καλλιεργεί το φόβο της απόλυσης. Παλεύει καθημερινά για τα δικαιώματα και  τις σύγχρονες ανάγκες μας , που δεν πρέπει να επιτρέψουμε  να μας στερούν για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η δημόσια  κοινωνική ασφάλιση, η δημόσια και δωρεάν Υγεία και Παιδεία, ο ελεύθερος χρόνος  για εμάς και την οικογένεια μας, οι αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν πρέπει να τα χαρίσουμε στο μεγάλο κεφάλαιο. 


Οι εργοδότες προσπαθούν να μας πείσουν ότι η δουλειά  δεν είναι δικαίωμα αλλά παραχώρηση. Μας ζητάνε να βάζουμε συνεχώς πλάτη για "το καλό της επιχείρησης ", για να έχουμε δουλειά και να μας δίνουν ένα ξεροκόμματο. Απαιτούν συνεχώς νέες θυσίες από εμάς  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία τους .
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  στο όνομα της "ανάπτυξης", "της επανεκκίνησης της οικονομίας " καλλιεργεί αυταπάτες ότι τα δύσκολα πέρασαν ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει το έδαφος για νέα επίθεση στα  εργασιακά, στα σωματεία με το νέο συνδικαλιστικό νόμο  απαιτώντας  και άλλες θυσίες από τους εργαζόμενους  και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η οργή και η αγανάκτηση που όλοι νιώθουμε για όσα βιώνουμε  είναι ανάγκη να μετατραπεί σε οργανωμένο αγώνα. Κανένας μόνος του!     
Στα πλαίσια της τρίμηνης καμπάνιας εγγραφών  που αποφασίστηκε  στην  Γενική Συνέλευση  του σωματείου   μας στις 29 Μαΐου 2016 το σωματείο μας διοργανώνει  πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Σεπτέμβρη :

Ø Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 και ώρα 20.30 προβάλει σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του στεκιού εργαζομένων & νεολαίας Πατησίων – Κυψέλης  τη θεατρική παράσταση "ΠΕΡΙ ΤΙΜΗΣ… ή αλλιώς Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ".  Η παράσταση θα προβληθεί στα γραφεία του σωματείου (Αγ. Φιλοθέης 5β, Πλατεία Μητροπόλεως )
Ø Την Κυριακή 17 Ιουλίου και ώρα 20.00  πραγματοποιεί   βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής»
«Ποιος βοήθησε τον Χίτλερ;»  του Ι. Μ. ΜΑΪΣΚΙ
Ø  Το Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – καλωσόρισμα νέων μελών του σωματείου. Για την ημέρα και την ώρα θα υπάρξει ενημέρωση με νέο δελτίο τύπου.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

 Το Δ.Σ.