14 Ιουλ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΟ

Τα κλαδικά σωματεία Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Αττικής στηρίζουν τους εργαζόμενους  της εταιρείας Μαρινόπουλος ΑΕ και χαιρετίζουν τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη 4ωρη στάση εργασίας σήμερα 13 Ιουλίου 2016.

Εργαζόμενοι της εταιρείας πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν μέσα στα καταστήματα.
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ,συσκέψεις, μάζεμα υπογραφών ,συγκρότηση επιτροπών αγώνα έκαναν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Πρόταξαν τα δικά τους αιτήματα απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.

Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν έξω από τα καταστήματα και στη συνέχεια κατευθυνθήκαν στο υπουργείο εργασίας απαιτώντας από την ηγεσία του να πάρει ξεκάθαρη θέση για τη άσχημη  κατάσταση που βιώνουν 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι στη Μαρινόπουλος που ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια.

Απαίτησαν  την άμεση καταβολή του μισθού και ολόκληρου του επιδόματος, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές τους σχέσεις.

Η σημερινή συνάντηση με τον υπουργό εργασίας Κατρούγκαλο ήταν για όλους μας ένα μάθημα. Δήλωσε αναρμόδιος και παραδέχτηκε ότι οι εργαζόμενοι είναι έρμαια των επιχειρηματικών ομίλων. Η τοποθέτηση του ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για τους μισθούς και τη δουλειά μας δείχνει ότι πραγματικά κουμάντο κάνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που μας εκμεταλλεύονται, ότι η κυβέρνηση τους υπηρετεί πιστά, ότι οι εργαζόμενοι έχουμε απέναντι μας την κυβέρνηση και την εργοδοσία και πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουμε το μέτωπο απέναντι τους για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Από τη πλευρά των συναδέλφων εκφράστηκε η κοινή πεποίθηση ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, καθώς κάθε μέρα που περνά τα προβλήματα συσσωρεύονται. Ήδη είναι μέσα Ιούλη και δεν έχει καταβληθεί ο μισθός του Ιούνη και μέρος του επιδόματος αδείας. Απαίτησαν άμεσα να πάρουν όλα τα δεδουλευμένα, να μη βρεθούν σε λίγες μέρες με δυο μήνες μέσα στη μισθοδοσία.
Τώρα να μπει τέρμα στην απληρωσιά

Τα κλαδικά σωματεία θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας στα καταστήματα, τα γραφεία και τις αποθήκες της Μαρινόπουλος. Τους καλούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων στα καταστήματα που έστησαν επιτροπές αγώνα για να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο με όλα τα καταστήματα ώστε να δώσουμε συντονισμένη αγωνιστική απάντηση, να δυναμώσει αποφασιστικά ο αγώνας μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα πρωτοβάθμια κλαδικά και επιχειρησιακά  σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα. Η απληρωσιά, η ανεργία, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων αφορά όλους τους εργαζόμενους. 
  Οι εργαζόμενοι έχουμε μια επιλογή, να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας. Τώρα, χωρίς καθυστέρηση βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, αποφασίσουμε τις επόμενες αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες. Τώρα όλοι στον αγώνα!

Τα κλαδικά σωματεία
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής