18 Ιουλ 2016

Ανακοίνωση-κάλεσμα

Οι εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο μέσα από τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ των καταστημάτων HYPER Ρέντη(042), HYPER Αργυρούπολης(052),  HYPER Μαρούσι(024),  HYPER Νέας Ιωνίας(033) και Μαρινόπουλος(104), κάναμε την αρχή! Πήραμε την κατάσταση στα χέρια μας, κόντρα στην επίθεση της εργοδοσίας και των ανθρώπων της, κόντρα στο κλίμα αναμονής, φόβου και ψεύτικων αυταπατών που καλλιεργούν μέσα στα καταστήματα.

Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις συγκροτήσαμε επιτροπές αγώνα κάνοντας δική μας υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Προχωρήσαμε σε πετυχημένη στάση εργασίας στις 13/7 με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνάδελφων μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε μαζική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, κινητοποιήσαμε συνάδελφους μας σε πολλά καταστήματα. Με την πίεση μας προς την κυβέρνηση, προκαλέσαμε νέα τριμερή συνάντηση την επόμενη βδομάδα.

Η καθολική συμμετοχή στη στάση εργασίας που υπήρξε σε αρκετά καταστήματα πρέπει να απλωθεί σε περισσότερα! Να σπάσει ο φόβος, η εργοδοτική τρομοκρατία, ο συμβιβασμός με την απληρωσιά. Να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις από απόσταση. Αφορούν τη δουλειά μας, τη ζωή μας! Να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες μας! Η πίεση μας προς την εργοδοσία και την κυβέρνηση πρέπει να δυναμώσει!

Συνάδελφοι-ες σε κάθε κατάστημα,

Σας καλούμε σε ενιαίο συντονισμό, να οργανώσουμε από κοινό το επόμενο βήμα μας. Σας καλούμε μέσα από συζητήσεις και Γενικές Συνελεύσεις, να συγκροτήσετε επιτροπές αγώνα, ώστε να φτιαχτεί ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων και να δώσουμε όλοι μαζί συντονισμένη αγωνιστική απάντηση.

Στη κοινή συνεδρίαση των επιτροπών αγώνα στις 15/7/2016 αποφασίσαμε:

·         Οι επιτροπές αγώνα με τη στήριξη των 4 κλαδικών σωματείων εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής, να προχωρήσουμε με πρόταση στις Γενικές Συνελεύσεις των καταστημάτων για ΑΠΕΡΓΙΑ στις 22/7/2016 στη βάση της κλιμάκωσης και του συντονισμού με το σωματείο εργαζομένων του Μαρινόπουλου στη Βόρεια Ελλάδα που ήδη έχει πάρει απόφαση.
·         Να γίνει υπόθεση όλων μας, η επιτυχία της απεργίας! Να ενημερώσουμε όλα τα καταστήματα για τις αποφάσεις μας, καλώντας τους συναδέλφους σε συντονισμένο, ενιαίο αγώνα.
·         Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας την ημέρα της τριμερούς συνάντησης εργαζομένων, εταιρείας και υπουργείου.

Διεκδικούμε:

Ø  Άμεση καταβολή όλου του μισθού μας και του επιδόματος αδείας! 
Ø  Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας!
Ø  Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις!

Κλείνουμε τα αυτιά μας στις φωνές της εργοδοσίας, που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Η απεργία είναι ενέργεια και συλλογική απόφαση που επιλέγουμε για να διασφαλίσουμε τα δίκαια αιτήματα μας! Προσπερνάμε την πλειοψηφία του επιχειρησιακού μας σωματείου που δεν παίρνει μέτρα οργάνωσης και αγωνιστικές πρωτοβουλίες φτάνοντας στο σημείο να καλεί ανοιχτά σε συμβιβασμό και σε μη συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και απεργίες.

Μια επιλογή υπάρχει μπροστά μας! Να οργανωθούμε σε κάθε κατάστημα, να αγωνιστούμε ταξικά, συλλογικά, να απαιτήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας, να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας!

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ