7 Σεπ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 7μ.μ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 6:30 μ.μ ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ


Συμμετέχουμε μαζικά ,δίνουμε αγωνιστική απάντηση στα σχέδια της εργοδοσίας ,της Κυβέρνησης, και όσων στηρίζουν την κυριαρχία των εκμεταλλευτών μας.

Αντιστεκόμαστε ,δυναμώνουμε τους αγώνες για να αποκρούσουμε το νέο  αντιλαϊκό πακέτο μέτρων που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους θεσμούς( ΕΕ – ΕΚΤ –ΔΝΤ) και περιλαμβάνει χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα ,στο δικαίωμα της απεργίας.
Περνάμε στην αντεπίθεση!

Εργαζόμενοι  στο Μαρινόπουλο, απολυμένοι από  την Ηλεκτρονική, εμποροϋπάλληλοι που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική ,  συνεχίζουν τον αγώνα για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους  με δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο.

Συμπορευόμαστε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους , τους άνεργους ,τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους ,τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τους νέους  ενισχύοντας και διευρύνοντας τη λαϊκή συμμαχία. Είναι το δικό μας όπλο!

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε υποστεί άγρια επίθεση  στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης . Μισθοί ,συμβάσεις ,ωράρια ,εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Η κυριακάτικη αργία είναι στο στόχαστρο. Η  απληρωσιά ,η εντατικοποίηση της εργασίας ,η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι ο καθημερινός βραχνάς εκατοντάδων συναδέλφων. Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας.
Η εφαρμογή των βάρβαρων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων  οδηγούν εμάς και τις οικογένειες μας  στην εξαθλίωση. Άγρια φορολογία ,χαράτσια ,ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία ,υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω  το βιοτικό μας επίπεδο.

 Η επίθεση αυτή δεν έχει τέλος αν εμείς ,οι εργαζόμενοι δεν παλέψουμε συλλογικά προτάσσοντας  τις δικές μας ανάγκες ,τα δικά μας συμφέροντα .





Βάζουμε τις δικές μας  γραμμές ! Δεν τους χαρίζουμε τα δικαιώματα μας !

  Τα περί κόκκινων γραμμών, δίκαιης ανάπτυξης και άλλα τέτοια αποπροσανατολιστικά που στόχο έχουν να μας αφοπλίσουν και να μας κάνουν συνένοχους  στο έγκλημα,  δεν πρέπει να βρουν έδαφος.
 Για τη κυβέρνηση και όσους εξυπηρετεί η πολιτική της "δίκαιης ανάπτυξη" και η " υγιής επιχειρηματικότητα" στο κλάδο υλοποιούνται ως εξής :
·        Ζεστό χρήμα εκατομμυρίων από τις τράπεζες στο Σκλαβενίτη για να προχωρήσει το deal με το Μαρινόπουλο και  ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο  και όχι μόνο κινδυνεύουν  με κατασχέσεις γιατί αδυνατούν   να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.
·        Μετατροπή των συμβάσεων των   εργαζομένων στο Βερόπουλο σε ενοικιαζόμενους στο
 Μy Μarket μετά  την εξαγορά της μια εταιρείας από την άλλη. Οι εξαγορές βρίσκουν ωφελημένους μόνο τους επιχειρηματίες και συνοδεύονται με τσεκούρι στα εργασιακά δικαιώματα.
·        Τζάμπα εργασία στους εργοδότες χαρίζοντας τους το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος ντύνοντας το με το επιχείρημα τάχα  της καταπολέμησης της ανεργίας !  είναι απαράδεκτο μέτρο που ανακυκλώνει την ανεργία και χτυπά τους κλαδικούς μισθούς.

Η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, δεν είναι ανάπτυξη για εμάς τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η δική μας διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης  για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις , κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, για όλα όσα είναι δικαίωμα μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει.

ü Δυναμώνουμε τα σωματεία μας ,τις συλλογικές διαδικασίες ,συγκροτούμε επιτροπές αγώνα και σωματειακές επιτροπές  σε κάθε  κατάστημα.
ü Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη απεργία.
ü Δυναμώνουμε τους αγώνες μας .

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη στις 7μμ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 6:30 μ.μ ΠΛ.ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Το ΔΣ