28 Απρ 2017

Ανακοίνωση –Καταγγελία

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς καταγγέλλει  την εργοδοσία στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» για την μεθόδευση των απολύσεων όλων των μελών της Διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, καταθέτοντας στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έγγραφα «οικειοθελούς αποχώρησης»
Αντίστοιχα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας έχουμε και στο κλάδο, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα την απόλυση 6 συναδελφισσών  μας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο από την επιχείρηση Μελελούδης (franchise   Benetton) στο Περιστέρι.
Τέτοιες ενέργειες πρέπει να βρουν απέναντι τους  σύσσωμο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία.
Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει, η οργανωμένη πάλη μας θα τη σπάσει.
Η εργοδοσία αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει εξασφαλίσει για αυτήν προηγούμενες και σημερινή κυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ έχει αποθρασυνθεί.  Από τις ίδιες τις εξελίξεις, τη συζήτηση για το κλείσιμο το διαπραγματεύσεων με τους «θεσμούς» ,  φαίνεται ότι οι απαιτήσεις  των μεγαλοεργοδοτών για την απρόσκοπτη ενίσχυση της κερδοφορίας δεν έχουν τελειωμό .
Βάζουν  στο στόχαστρο τη συνδικαλιστική δράση, απαιτούν την απελευθέρωση των απολύσεων, τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και τις 52 και έπεται και συνέχεια.
Δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε. Αν δε κάνουμε πραγματικότητα τον εφιάλτη τους, που δεν είναι άλλος από την ισχυροποίηση των ταξικών  μας σωματείων, τον οργανωμένο αγώνα μας  για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας .
Είμαστε στο πλευρό στων εργαζομένων και του σωματείου στην επιχείρηση «Ζούρα» που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, την ανάκληση των απολύσεων, την καταβολή των δεδουλευμένων και την τήρηση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.
Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας .

Το Δ.Σ.