27 Απρ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τριμερής  συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΛΕΜΟΝΗΣ (Καλογήρου), μετά από αίτημα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθηνάς, με αίτημα την καταβολή και χωρίς καμία καθυστέρηση όλων των δεδουλευμένων, την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων  των εργαζόμενων στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Οι 380 περίπου εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 1,5 μήνα, εργάζονται μέσα σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι με τους μισθούς, τις θέσεις εργασίας και γενικότερα με τα εργασιακά τους δικαιώματα. Ενώ αρκετοί συνάδελφοι εξαναγκάζονται σε παραίτηση.

  Μάλιστα η εταιρεία προκειμένου να αφοπλίσει εντελώς τους εργαζόμενους, τις προηγούμενες μέρες κυκλοφόρησε επιστολή ζητώντας την υπογραφή τους, με σκοπό οι εργαζόμενοι να βάλλουν για μια ακόμα φορά πλάτη στα επιχειρηματικά της σχέδια,  να συναινέσουν στην απληρωσιά και την ανασφάλεια. Υπογραφές που μπορεί η εργοδοσία να αξιοποιήσει σε βάρος των εργαζομένων.

  Η εταιρεία στη συνάντηση προσπάθησε να παρουσιαστεί ως θύμα των τραπεζών και της οικονομικής κρίσης ενώ σε σχέση με τα αιτήματα των εργαζομένων περιορίστηκε σε γενικόλογες δεσμεύσεις.

  Οι εκπρόσωποι της ΟΙΥΕ, στελέχη του ΜΕΤΑ που παρίστανται στη συνάντηση έχοντας μαύρα μεσάνυχτα από τις πραγματικές αγωνίες και τα προβλήματα των εργαζόμενων, περιορίστηκαν σε ερωτήματα  "τι μέλλει γενέσθαι με την εταιρεία και το κατά πόσο είναι βιώσιμα τα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας για να δούμε αν είναι και βιώσιμες οι θέσεις εργασίας " ,"με ποιο τρόπο γίνονται οι παραιτήσεις", "πως πάει από τζίρους η εταιρεία και αν έχει εμπόρευμα ", εξισώνοντας τις ανάγκες των εργαζομένων με τα το αν και κατά πόσο είναι κερδοφόρα η επιχείρηση!

  Οι εκπρόσωποί του Υπουργείου επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το ρόλο τους, γενικά, ζήτησαν από την εταιρεία να καταθέσει υπόμνημα με τα σχέδια της, να εξασφαλίσει την επικοινωνία με τους εργαζόμενους όπως προβλέπεται θεσμικά και οργανωμένα, να καταβάλλει τους μισθούς σύμφωνα με την ροη των εσόδων τους ενώ το κερασάκι στη τούρτα το πρόσθεσε στο τέλος, ενημερώνοντας την εταιρεία για προγράμματα  ενίσχυσης  της επιχειρηματικότητας  εταιρειών που έχουν προβλήματα και είναι σε διαδικασία μεταβίβασης!

  Ο  Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καλεί τους συναδέλφους στο ΛΕΜΟΝΗ να δυναμώσουν τον αγώνας τους μαζί με το κλαδικό τους σωματείο, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Μόνο η οργανωμένη μαζική πάλη, η κινητοποίηση τους  μπορεί να εξασφαλίσει τα δικαιώματα τους.

   Να απαιτήσουν :
Ø    Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Ø    Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και όλων των δικαιωμάτων τους .
Ø    Να παρθούν πίσω οι υπόγραφες των εργαζομένων που εκβιαστικά πήρε η εργοδοσία.


Το ΔΣ