29 Μαΐ 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το κλαδικό σου σωματείο
Βρίσκεται σε διαδικασία εκλογών.
Ψηφίζουμε- ενισχύουμε- στηρίζουμε
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις αλυσίδες των Σουπερ Μάρκετ, στα μεγάλα πολυκαταστήματα και τα εμπορομάγαζα σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, να δυναμώσουμε αποφασιστικά με τη συμμετοχή μας, την δική μας φωνή –το δικό μας κλαδικό σωματείο.
Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που δουλεύουμε απλήρωτοι- με ελαστικές σχέσεις, που πληρωνόμαστε με τρεις και εξήντα, σπαστά και χωρίς ρεπό, που μας αναγκάζουν
«για την ανάπτυξη τους και τα κέρδη τους» να δουλεύουμε Κυριακές, «Μαύρες Παρασκευές- Λευκές και Κόκκινες Νύχτες»
Ήρθε η ώρα να δώσουμε την δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ !!!
Ψηφίζουμε μαζικά για σωματείο πιο δυνατό, ικανό να παρεμβαίνει στον κλάδο για να εκφράζονται αποφασιστικά τα συμφέροντα των εργαζομένων στο εμπόριο, να δυναμώσουν οι αγώνες και οι διεκδικήσεις μας.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Δεν είναι τυχαίο πως αυτές τις μέρες έχει δυναμώσει παράλληλα και η φωνή της εργοδοσίας μέσα σε καταστήματα που καλεί τους εργαζόμενους να μείνουν μακριά από το σωματείο τους και να απέχουν από τις εκλογές.
Με αυτό τον τρόπο η εργοδοσία καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να μείνουν  ανοργάνωτοι, απροστάτευτοι και διασπασμένοι, ώστε με λυμένα τα χέρια να εντείνει την εκμετάλλευση, να πετσοκόβει τους μισθούς και να τσακίζει τα δικαιώματά μας, να βγάζει από το δικό μας ιδρώτα, τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση όλο και  περισσότερα κέρδη.
Είναι επιδίωξη της εργοδοσίας να χτυπήσει το σωματείο μας, τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων ώστε ανενόχλητη να εφαρμόσει όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ενίσχυσε παραπέρα η σημερινή κυβέρνηση με την  ψήφιση του 4ου μνημονίου και περιλαμβάνει μέτρα που μας θέλουν δούλους των μονοπωλίων στο στόχο για την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Πρόκειται για μέτρα φωτιά που περιλαμβάνουν και την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και  ήρθαν για να μείνουν, αποδεικνύοντας πως η περιβόητη ανάπτυξη θα επιχειρηθεί πάνω στα αποκαΐδια  των δικαιωμάτων μας, επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Είναι στο χέρι μας να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας.
Η απάντηση είναι μία
Ισχυρό κλαδικό σωματείο - οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς για  την ανάκτηση των απωλειών που είχαμε τη περίοδο της κρίσης για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Αρκετές θυσίες έκανες – Αρκετά άντεξες την εκμετάλλευση μέσα στο κατάστημα.
 Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη να αντιπαλέψουμε τη πολιτική που ενισχύει τα μονοπώλια, να αγωνιστούμε για τις δικές μας ζωές, για τις δικές μας ανάγκες.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
 Σταθερά και με συνέπεια παλεύει για την οργάνωση των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στην εκμεταλλευτική μανία των εργοδοτών.
 Έχει δώσει μεγάλες και μικρές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων του κλάδου. Παρεμβαίνει σε όλες τις εξελίξεις ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας που τσαλαπατά τα δικαιώματά μας.

Συναδέλφισσα – Συνάδελφε
Ενίσχυσε με τη συμμετοχή και την ψήφο σου το κλαδικό σου σωματείο,
το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Είναι στο χέρι σου να χαλάσουμε τα σχέδια της εργοδοσίας!
Το κλαδικό μας σωματείο παλεύει για την ενότητα όλων των εργαζομένων ενάντια στο κοινό μας αντίπαλο που είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι και η πολιτική που τους ενισχύει. Αντιπαρατίθεται με τους ανθρώπους της εργοδοσίας μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που στήνουν σωματεία – μηχανισμούς της εργοδοσίας για να ελέγχουν τους συσχετισμούς στην ΟΙΥΕ και να προωθούν τη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής.
Είναι οι δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ- ΕΜΕΙΣ- ΜΕΤΑ που δρουν διασπαστικά, καλλιεργούν τη λογική του συντεχνιασμού και της ατομικής λύσης. 
Δυναμώνουμε το κλαδικό μας σωματείο! Δυναμώνουμε τη φωνή των εμποροϋπαλλήλων. Ισχυροποιούμε το κλαδικό μας σωματείο που παλεύει μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ για την ανασύνταξη και το δυνάμωμα του εργατικού κινήματος!

              Ψηφίζουμε μαζικά στον Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
29,30,31 ΜΑΗ ΚΑΙ
1,2,3,4 ΙΟΥΝΗ
9Π.Μ.-  9Μ.Μ.

          Στα γραφεία του σωματείου ( Αγ.Φιλοθέης 5β- Πλ. Μητρ/λεως )

      ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ